Meghaladta a stakelt ether mennyisége a kriptotőzsdéken tartott ether mennyiségét

Nemrégiben a befektetők áltak stakelt Ethereum (ETH) mennyisége meghaladta a centralizált tőzsdéken (mint Binance és Coinbase) tárolt ETH egyenleget. A Nansen adatai szerint 2023. június 26-án 23,36 millió ETH, a teljes kínálat 19,4% volt stakelt ether, míg ezzel szemben a centralizált kriptotőzsdéken 23,35 millió ETH volt a teljes egyenleg. Azért azt meg kell említeni, hogy ezek csak a Nansen adatai.

A stakelés nagyon vonzó opció még mindig az ether birtokosok számára

A Beacon lánc adatok szerint “mindössze” 20,3 millió ETH van jelenleg stakelve, és a Nansen adataival összehasonlítva nem derül ki, hogy mi okozza a különbséget. Az mondjuk tény, hogy a második legnagyobb kriptovalutából hónapok óta egyre kevesebbet tartanak a centralizált kriptotőzsdék. Ezt a kiáramlást csak felgyorsította az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) által indított hadjárat a Binance és a Coinbase ellen. A Nansen szerint az április középen élesbe ment Shapella frissítés óta 5 millió etherrel csökkent a centralizált értéktőzsdéken tárolt ETH mennyisége. A Shapella volt az a frissítés, amely a stakelt ETH kifizetését lehetővé tette.

Ha megnézzük a Glassnode számait, akkor ltáható, hogy a frissítés óta nagyjából 1 millió etherrel csökkent a Coinbase ETH egyenlege. A Binance esetén 4,7 millió etherről 4,1 millió etherre csökkent az egyenleg a Shapella után. A stakelt ETH mennyisége viszont 4 millió etherrel növekedett. Sőt, az elmúlt héten az ETH stakelési befizetések összege meghaladta a kifizetések összegét. Így megfordult az a trend, ami a SEC perek bejelentése után jelentett komoly kiáramlást. De a stakelési platformokon lekötött teljes érték is növekedett, a Lido például a múlt héten 12,72%-os növekedést tapasztalt. Az egyik Nansen-elemző szerint egyébként a kriptotőzsdékről kiáramló ether jelentős részét stakelték, főleg, hogy sok centralizált kriptotőzsde biztosít is erre lehetőséget natívan.