A Binance elindította a Lightning Network integrációját

A Binance kedden megerősítette, hogy megkezdte a Lightning Network integrációját. Ezzel csatlakoznának a riválisokhoz, a Krakenhez és a Bitfinexhez, akik már jó ideje alkalmazzák a Bitcoin második rétegű megoldását.

A Binance kriptotőzsde kedden megerősítette, hogy megkezdte a Bitcoin Lightning Network csomópontjainak futtatását annak a tervnek a részeként, hogy integrálja azt a be-, illetve kifizetésekhez.

„Néhány sasszemű felhasználó nemrég kiszúrta az új Lightning csomópontjainkat” – írta a Binance egy tweetben. „Igen – ezek mi vagyunk! Azonban még több technikai munka vár ránk. Frissíteni fogjuk, amint a Lightning teljesen integrálódott”.

A tőzsde először május 8-án egy tweetben közölte, hogy a Lightning Network bevezetését tervezi. Ez a bejegyzés volt a válasz arra a mempool torlódásra, amellyel a fő Bitcoin-hálózaton szembesültek a felhasználók nemrég.

A második rétegű vagy angolul csak Layer 2 hálózatot, amelynek célja a költségek csökkentése és a tranzakciók átviteli sebességének növelése a Bitcoin blokkláncon, a rivális tőzsdék, köztük a Kraken és a Bitfinex már integrálták.

A Bitcoin Lightning Network másodpercenként 1 millió tranzakciót képes támogatni. A hálózat kapacitása az elmúlt évben folyamatosan nőtt, és egyre többen használják BTC-utalásokhoz.