Újabb kriptotárca került az Apple célkeresztjébe

A techóriás Apple nemrégiben elutasította a nem felügyeleti Lightning bitcoin tárca, a Zeus legutóbbi frissítését. Erről tweetelt a Zeus alapítója, Evan Kaloudis. Ez mindössze egy nappal azután történt, hogy az Apple a Lightning-képes bitcoin applikáció, a Damus eltávolításával fenyegetőzött, ha az app nem alakítja át a “zap” funkcióját. A zapok igazából borravalónak felelnek meg, amelyeket a felhasználók küldhetnek a Lightning hálózatán keresztül a kedvenc tartalomkészítőiknek, pont mint mondjuk ahogy a Twitteren is meg lehet ezt tenni.

Az Apple gondosan figyel a szabályai betartására

A Damus után most a Zeus került célkeresztbe. Kaloudis szerint az Apple most arra kérte őket, hogy bizonyítsák a szükséges engedélyeket a virtuális fizetőeszközök mozgatásához, különben az Apple App Store elutasítja az appot. Eszerint a Zeus az Apple azon szabályzatát sérti meg, amely szerint az appoknak bizonyítani kell a szükséges engedélyek meglétét, jelen esetben a kriptovaluták mozgatásához szükséges engedélyt. Ez egy eléggé szürke zóna. Sokan úgy gondolják, hogy a nem felügyeleti jellegű tárcák, mint a Zeus, valójában nem pénztovábbítók, pénzmozgatók. Ennek a feltételnek inkább a Binance vagy a Coinbase tárcái felelnek meg.

Azt jelenleg nem tudjuk, hogy milyen változásokat eszközöltek az új Zeus verzióban. Viszont nem sokkal ezen cikk írása előtt tweetelt róla az app fejlesztője, hogy az Apple jóváhagyta az új verziót is. Azt azonban ismerjük már, hogy a fentebb említett Damus pedig beleegyezett a “zap” funkció eltávolításába, hogy így maradhasson az App Store-ban. Ezért cserébe az Apple viszont megengedte a Damusnak, hogy profil szinten megtartsa a zap funkcionalitást. Hasonlóra történhetett a Zeus és az Apple között is, bár erről még nem tudni részleteket. Akárhogy is történt ennél a specifikus tárcánál, úgy tűnik, hogy az Apple most elég komolyan elkezdte vizsgálni a kriptotárcák megfelelőségét az App Store-ban.