Hatalmas segítséget kapnak a bitcoin bányászok a medvepiac közepette

A Bitmain és bányászpoolja partnerségre lép az Antalphával, és jelentős pénzügyi támogatást nyújt a jelenleg nehéz helyzetben lévő bitcoin bányásziparnak.

A Bitmain Technologies Ltd., az egyik legnagyobb kínai székhelyű bitcoin bányászati berendezések gyártója, valamint az Antpool segítséget kínál a bitcoin bányászati vállalatoknak a piaci visszaesés idején, a Bloomberg jelentése szerint.

A kölcsönök alacsony kamatúak lesznek, így kedvezően felhasználhatók az energiaköltségekre vagy a berendezésekre felvett hitelek visszafizetésére.

Az Antpool a Bitmain bányászati spinoffja és egyben a világ második legnagyobb bányászpoolja. Mind a Bitmain, mind az Antpool saját adatokat bocsát az Antalpha, egy iparági finanszírozó rendelkezésére, ami lehetővé teszi az Antalpha számára a pénzügyi kockázat meghatározásához és értékeléséhez szükséges adatokat az alacsony kamatozású hiteleket igénylő vállalatok számára, hogy visszafizethessék a berendezéshiteleket és csökkentsék a hitelfelvételi költségeket.

Ezenkívül az Antalpha egy megújuló hitelkeretet kínál a bitcoin bányászok számára, amely szigorúan csak a villamosenergia-költségekre vehető igénybe. Ezeknek a hiteleknek az alsó határa 6,6%, ami állítólag majdnem a fele az iparági szabványnak, míg a felső határ 8,8%. Ezek az információk Max Liao, az Antalpha üzletfejlesztési ügyvezető igazgatójától származnak.

Csak vészeljük át a telet…

„A legnagyobb pénzkiáramlásukat, a villamosenergia-költségeket vesszük alapul, és segítünk nekik csökkenteni ezt a terhet” – magyarázta Liao a Bloombergnek. „Mindannyian feltételezzük, hogy ez a medvepiac valamikor véget ér, és nekünk csak arról kell gondoskodnunk, hogy mindenki átvészelje a telet”.

Valóban, a tél már javában tombol. Mi sem bizonyítja ezt jobban az olyan bányászok kapitulálásánál, mint a Core Scientific és a Bitfarms. A két cég a veszteségek nyomása alatt bitcoin készletük közel 50%-át adták el. Sőt, a hitelezők és még a tőzsdék is likviditási válságba kerültek, ami fokozta a félelmet a szélesebb ökoszisztémában.

A jelenlegi piaci körülmények okozta feszültség enyhítése érdekében az Antalpha azt is elmondta, hogy egyes hiteleihez a megszokottól eltérően nem követeli további fedezet befizetését. Segítőkészségük fokozására pedig abba is beleegyeztek, hogy szükség esetén a bitcoin bányászok kifizetetlen tartozásaikat elhalasszák.