Az amerikai bányászcég kifizetetlen energiaszámlái miatt elvesztette egy üzemét

A bitcoin bányász hardver és hosting cég, a Compass Mining elvesztette egyik Maine állambeli hosting létesítményét energiafelhasználási díjak kifizetésének elmulasztása következtében. A kifizetetlen számlákra hivatkozva a Dynamics Mining felmondta a kettejük közötti hosting megállapodást.

A Dynamics június 26-án késő este a Twitteren tette közzé a Compass Miningnak küldött levelét, amelyben az állt, hogy június 14-i hatállyal a kettejük közötti hosting szerződés megszűnt. A Dynamics állítása szerint a Compassnak 6 késedelmi fizetése és 3 kifizetetlen közüzemi számlákkal és hosting díjakkal kapcsolatos tartozása van.

Egy későbbi tweetben a Dynamics azt állította, hogy az áramfogyasztási számlák összesen 1,2 millió dollárt tettek ki. A Compass azonban ebből  körülbelül 665 000 dollárt fizetett ki.

A Compass ezt tagadja, és állítja, hogy a számlákhoz szükséges pénzt odaadta. A Dynamics véleménye szerint viszont azt helyette más létesítmények építésére használták fel.

A nagyon nyilvános helyzet miatt a Compass Mining vezérigazgatója, Whit Gibbs azt mondta, hogy “ezt a csatát a bíróságon fogja megvívni, nem a Twitteren”.

A Dynamics-fiók mögött álló személy visszavágott Gibbsnek. “A Compassnak mindössze 250 ezer dollárt kellett volna fizetnie három hónap áramfogyasztásáért”. Ezután csipkelődve hozzátette: “a Twitter az ügyfélbázisod hangja, nem a tárgyalóterem”.

A szóban forgó amerikai bányászcég ASIC bányászokat, speciális kriptopénz-bányászati eszközöket értékesít, amelyekhez opcióként az Egyesült Államokban és Kanadában található létesítményeiben lehet hostolni. Nem tudni, mi történik a létesítményben található bányász ügyfelekkel.

A Compass azt állítja, hogy vészhelyzet esetén “átrendezheti, eltávolíthatja vagy áthelyezheti az ügyfél hardverét anélkül, hogy a Compass felé bármilyen felelősséget vállalna” a hosting szerződés értelmében.

A weboldal szerint a hosting futamidő végén az ügyfeleknek lehetőségük van arra, hogy “a bányászgépüket közvetlenül házhoz szállítsák”.

Június közepén, amikor a Bitcoin 24 000 dollár alá esett, sok régebbi ASIC bányászgép jövedelmezősége a negatív zónába esett. Még az újabb generációs bányászberendezések némelyike is közel került a leállási küszöbhöz, vagy már túl is van azon.