Vajon mit gondol a Metaverzumról a Cardano megalkotója?

Charles Hoskinson, aki a Cardano (ADA) megalkotója, nemrégiben megosztotta az emberekkel a Metaverzumról szóló gondolatait. Elmondta, hogy már létezik az oculus rift, a HTC Vive és már az Apple is nagyban beruház a kiterjesztett valóságba. Ezzel kapcsolatban hozzátette, hogy 2025-re valószínűleg lesz Apple-szemüveg, és ha ez megtörténik, a Samsung is kifejlesztheti saját verzióját. Szerinte ennek során az AR-rel kevert VR forradalma fog elkezdődni.

Hoskinson a podcastben elmondta, hogy a mesterséges intelligencia, a jelentéstan és az interfészek terén elért eredmények azt jelentik, hogy a Web 3.0 nemcsak egy vékony, horizontális réteg, hanem egyben vertikális is, amely fölött a Metaverse létezik.

„A Metaverzumok nagyon király dolgok, és nem sima trükkök. Szükséged van a kriptóra, hogy alapvetően egy bizalmi és egy szűkösségi modellt helyezz bele, ahogy a digitálisat fizikaivá teszed és a fizikait digitálissá. Ez a következő öt-tíz évben egy hatalmas termékkategóriává válik a kriptovaluták számára.”-fejezte ki magát Charles Hoskinson.

Egyre népszerűbb a Metaverzum

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Facebook is a Meta részévé vált, és ezt követően a Metaverzum-tokenek értéke emelkedett. Úgy tűnik, hogy a kriptó és az NFT-k nagyban hozzájárulnak majd a Metaverzum létrehozásában, de a kriptoközösség mégsem örül ennek.

„Ahol a kriptovaluta színre lép, ott szükség van egyfajta kontrollrétegre és egy adatbázisra az ilyen dolgok logikájához, hogy érvényt szerezzünk az egyediségnek. Itt jönnek képbe az NFT-k.”-hangzott el a Cardano megalkotójának szájából.

Az NFT-k egy virtuális metaverzumban az azt használó emberek tulajdonában lévő eszközök tulajdonjogát képviselik. A fejlesztők a játékokon túl olyan területekre is terjeszkedni akarnak, mint például a divat, az építészet, a virtuális koncertek és előadások. Ezzel egy blokklánc-alapú metaverzumot terveznek kiépíteni, amely a fejlesztők számára egy közösség által vezérelt piactérként fog működni, digitális termékek és játékélmények értékesítése során.

A podcast az alábbi linken érhető el:

https://www.youtube.com/watch?v=94mmfbJHZzw