Már a Discordon is szedik az áldozatukat a mesés bitcoin vagyont ígérő csalók

Egy Discordon terjedő átverés 0.25 bitcoint (mintegy 800 000 HUF) kínál csak azért, hogy regisztrálj egy Billaxy.com nevű oldalon.

A csalók az ámítást elsősorban a Discord csatornákon terjesztik, olyan csoportokban, amik a kriptósoknak relevánsak. Az irreális bitcoin-osztásról elsőként egy Reddit bejegyzésben írt egy felhasználó.

A csatornákon hirdetett oldalak szinte megegyeznek a Bilaxy.com (egy l) kriptovaluta tőzsde oldalával. Ugyan miután fellépünk az oldalra, nem próbálja ellopni a privát kulcsainkat, vagy más személyes adatunkat, de ettől még fennáll a veszély, hogy a más oldalakon használt jelszavunk megadásával fenyegetésnek tesszük ki a többi fiókunkat.

Kriptós nyereményjátékok, tokenosztások: érdemes tripla óvatosan kezelni

A hasonló típusú twitteres, facebookos, telegrammos és most már discordos nyereményakciókból annyi van, mint a csuda. És egyre több csaló lát benne gyors pénzkereseti lehetőséget. Az általános stratégia, hogy mikor egy nagyobb projekt bejelent egy tokenosztást, mint például a Stellar tette, vagy a Binance, akkor a csalók szinte megegyező projektet hoznak létre azt terjesztve a közösségi és üzenetküldő csoportokban.

Sőt, a csalók a nemrég bejelentett Facebook Libra tokenre és a Telegram GRAM tokenjére is rárepültek átveréseikkel.