Más kriptováltókon tárolhatták a QuadrigaCX pénzét

Újabb fejlemények a vitatott kanadai váltó ügyében. Úgy néz ki jelentős ether készletük volt más kriptotőzsdéken is. Az erről szóló jelentést a ZeroNonCense kriptokutató platformon tették közzé február 28-án.

A dokumentum szerzője állítólag „úgy véli, nagy esély van rá”, hogy a QuadrigaCX, tevékenysége során közel 650.000 ethert utalt át a Kraken, Bitfinex és Poloniex kriptotőzsdékre. A jelentés kiemeli, hogy a vállalati fiókok megléte ezeken a váltókon bizonyított. Számításaik szerint a kriptopénzek, a hidegtárcából való eltávolításukkor 100 millió dollárt értek.

Ahogy arról korábban a Bitcoin Bázison beszámoltunk, Gerard Cotten, alapító váratlan halála után a QuadrigaCX állítólag 145 millió dollárnyi digitális eszközhöz veszítette el hozzáférését.

A ZeroNonCense kifejti, hogy mivel sem Jennifer Robertson, az alapító özvegye, sem más váltóhoz közel álló személy nem tudott arról, hol tartja Cotten a kriptoeszközöket, lehetséges, hogy nem voltak tisztában ezekkel a tárolási gyakorlatokkal.

A jelentés szerint Robertson eskü alatt állította, hogy Cotten online tárcákban is tárolhatta a QuadrigaCX pénzét. A Négy Nagy egyike, az Ernst & Young könyvvizsgáló cég által írt jelentés szerint a váltó hidegtárcái 2018 áprilisa óta üresek és használatlanok voltak. Ez a tény még inkább megerősíti a ZeroNonCense-en megjelent pletykákat.

Következtetésképp megjegyzik, hogy a QuadrigaCX pénze továbbra is a fent említett váltókon található. Ezek visszatérítése triviális feladat. Ennek ellenére lehetővé tenné a platform számára, hogy visszaszerezze fizetőképességét, és tovább folytassa tevékenységét.

A ZeroNonCense-en egyébként február elején más szóbeszéd is megjelent. Ezek szerint a váltó soha nem rendelkezett azzal a 190 millió dollárnyi bitcoinnal, amelyhez a vezérigazgató váratlan halálakor veszítette el hozzáférését.

Szintén februárban derült ki, hogy a kanadai bankok bizonytalanul viszonyultak az akkor már gyakran fizetésképtelen kriptotőzsde felé. Ennek oka a pénzmosás gyanújában keresendő.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!