A legjobb VPN-ek kriptokereskedéshez 2024-ben

Ha a kriptovaluta-portfóliód értéke meghaladja a 100 dollárt, már érdemes odafigyelned eszközeid biztonságára. Minden kriptokereskedőnek – különösen azoknak – akik aktívan tevékenykednek a defi (decentralizált pénzügyek) világában, figyelmet kell fordítaniuk az online biztonságra és az adatvédelemre, hogy megelőzzék a kiberbűnözők támadásait.

Egy olyan hétköznapi eszköz, mint a VPN (Virtual Private Network, azaz virtuális magánhálózat) megóvhatja az eszközeidet a lopástól. A VPN titkosítja, átirányítja és biztonságos csatornán keresztül továbbítja az adatokat, miközben elrejti az IP-címedet. Ha telepítesz egy VPN-t, sem az internetszolgáltatód, sem a hálózatodhoz kapcsolódó más személyek nem férnek hozzá az adataidhoz. Ugyanilyen fontos azonban, hogy megbízható VPN-t válassz a kriptokereskedéshez.

Az alábbiakban összefoglaljuk a legjobb VPN-eket kriptokereskedéshez különböző szempontok alapján, amelyeket részletesen tárgyalunk ebben az útmutatóban. Olvass tovább, hogy megtudd, miért is fontos a VPN a kriptotevékenységekhez, és mely szolgáltatások a legjobbak Android és iOS eszközökhöz.

Miért van szükségük a kriptokereskedőknek VPN-re?

Az év első hat hónapjában a kriptopiac körülbelül 2 milliárd dollárt vesztett különböző bűncselekmények – köztük hackelés és adathalászat – miatt. A veszteség feléért a privát kulcsokat célzó támadások voltak felelősek.

A rosszindulatú szereplők mindig a legkisebb lehetőséget keresik, hogy megszerezzék a kriptoeszközeidet. A hackerek olyan apróságokat is kihasználhatnak, mint az IP-címek, hogy nyomon kövessék online tevékenységeidet, és esetleg olyan érzékeny információkhoz jussanak, amelyek a kriptoeszközeid elvesztéséhez vezethetnek.

Ez rávilágít arra, hogy szükség van kiegészítő biztonsági intézkedésekre. Egy VPN-szolgáltatás optimális és egyszerű védelmi réteget jelent, amelyet hozzáadhatsz a kriptoportfóliódhoz vagy tevékenységeidhez. A VPN (Virtual Private Network) titkosítja az internetes forgalmadat, és elrejti a valódi IP-címedet, így a hackerek számára nehezebb követni online tevékenységeidet, és potenciálisan azonosítani téged.

Továbbá, a VPN lehetővé teszi, hogy hozzáférj olyan kriptooldalakhoz, amelyek amúgy nem elérhetők a földrajzi korlátozások miatt.

Hogyan válasszuk ki a legjobb VPN-t kriptokereskedéshez?

Nem minden VPN-szolgáltatás alkalmas kriptokereskedők számára. Az alábbiakban néhány szempontot találhatsz, amelyek figyelembevétele segíthet a megfelelő VPN kiválasztásában a kriptokereskedéshez.

1.Adatvédelem és biztonság

Ez a legfontosabb szempont. Egy jó VPN-nek minden körülmények között képesnek kell lennie az anonimitás megőrzésére, és biztosítania kell az alapvető biztonsági intézkedéseket. Például a szigorú naplózásmentes szabályzatot, erős titkosítást, kill switch funkciót és szivárgás elleni védelmet. Érdemes figyelni arra is, hogy melyik országban található a VPN-szolgáltató központja, mivel a joghatóság befolyásolhatja az adatvédelmet és a biztonságot. Ideális esetben olyan VPN-szolgáltatást érdemes választani, amely olyan országban működik, ahol erős adatvédelmi törvények és korlátozott kormányzati megfigyelés van érvényben.

  • Sebesség: A kapcsolat sebessége kiemelten fontos, különösen a gyors tempójú kriptopiacon. Ezért érdemes összehasonlítani a hálózati és a késleltetési sebességeket a VPN kiválasztása előtt. Előnyben részesítheted azokat a szolgáltatókat, amelyek nagy vagy korlátlan sávszélességet biztosítanak, hogy nagy fájlokat tölthess le vagy fel, anélkül, hogy adatkorlátozások vagy sebességcsökkentés miatt kellene aggódnod.
  • Kriptós fizetési támogatás: Bár nem annyira fontos, mint a többi szempont, érdemes lehet olyan VPN-eket választani, amelyek támogatják a kriptofizetéseket a kényelem és az adatvédelem érdekében. Egyszerűbb lehet kriptovalutával fizetni, különösen, ha nem férsz hozzá dollár alapú kártyaszolgáltatásokhoz.
  • Érték: Bár léteznek ingyenes VPN-szolgáltatások, ezek biztonsági funkciói általában korlátozottak a fizetős verziókhoz képest. De ha prémium VPN-t választasz, győződj meg arról, hogy ár-érték arányban megfelelő. Fontold meg, hogy az ár és a szolgáltatások mennyire állnak arányban egymással mielőtt előfizetnél.
  • Hírnév és vélemények: Mindezen szempontok figyelembevétele mellett érdemes utánajárni, mit mondanak a felhasználók az adott VPN-ről. A digitális piactereken és a nyilvános értékelésekben található vélemények segíthetnek megismerni az adott szolgáltatás előnyeit és hátrányait. Így elkerülheted a potenciális problémákat a VPN használata során.

Legjobb VPN-ek összehasonlítása kriptokereskedéshez

Részletes lista a 10 legjobb VPN-ről kriptokereskedéshez

A kriptokereskedéshez elengedhetetlenek a biztonság, az adatvédelem és a gyors internetkapcsolat. Nem fontossági sorrendben, itt található a 10 legjobb VPN a kriptokereskedéshez ezen szempontok alapján.

1. NordVPN

A NordVPN az egyik vezető virtuális magánhálózat-szolgáltató világszerte, és számos olyan biztonsági funkciót kínál, amelyek ideálisak kriptokereskedéshez. A szolgáltatás 2012 óta működik, és elérhető minden eszközön, beleértve az Androidot, iOS-t és az asztali gépeket is.

Biztonság: A NordVPN az amerikai katonai szintű AES-256 titkosítást használja a felhasználók online tevékenységeinek titkosítására. A cég állítása szerint „a világ legerősebb számítógépének is milliárd évekre lenne szüksége az adatok visszafejtéséhez.” A NordVPN emellett lehetőséget kínál a felhasználóknak, hogy az OpenVPN és a WireGuard protokollok között válasszanak.

Az OpenVPN jó választás, ha a biztonságot helyezed előtérbe, míg a WireGuard ideális, ha a sebesség az elsődleges szempont.

Adatvédelem: A NordVPN nemcsak az IP-címedet változtatja meg, hanem elrejti a virtuális tartózkodási helyedet is, és titkosítja a kapcsolatot. Emellett igazolt naplózásmentes irányelvet követ, vagyis nem tárolja a felhasználók tevékenységeit vagy kapcsolati adatait.

Sebesség: Az AV-TEST mérései szerint a NordVPN átlagos letöltési sebessége az Egyesült Államokban 417,0 Mbps, míg az Egyesült Királyságban 255,9 Mbps. A szolgáltatás korlátlan VPN-sávszélességet is kínál.

Helyszín: A székhelye Panamában található, és világszerte 6463 szerverrel rendelkezik 111 országban. Köztük az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában és sok más helyen.

Árazás: A havi előfizetés ára 12,99 USD/hónaptól 14,99 USD/hónapig terjed. Az éves terv (12 hónapra) viszont kedvezőbb, 4,59 USD/hónaptól 6,49 USD/hónapig elérhető.

Értékelés: A NordVPN 4,6/5-ös értékeléssel rendelkezik a Google Play áruházban és 4,7/5-ös értékeléssel az Apple App Store-ban.

2. Surfshark

A Surfshark egy másik kiváló VPN kriptokereskedéshez. Elrejti az online identitásodat, és megvédi eszközeidet a rejtett vírusokkal és rosszindulatú programokkal szemben. A Surfshark emellett alternatív e-mail címet és akár egy virtuális telefonszámot is biztosít a felhasználóknak online használatra.

A szolgáltatás 2018-ban indult, és számos eszközön elérhető, többek között Androidon, Apple készülékeken, Windowson, Linuxon és sok más platformon.

Biztonság: A Surfshark a legszigorúbb biztonsági intézkedéseket alkalmazza, beleértve a WireGuard, OpenVPN és IKEv2 VPN protokollokat. Emellett AES-256-GCM titkosítást használ, amely az egyik legjobb titkosítási algoritmusnak számít. A Surfshark rendszeresen végez belső és külső behatolási teszteket, hogy ellenőrizze az esetleges sebezhetőségeket.

Adatvédelem: A Surfshark szigorú naplózásmentes szabályzattal rendelkezik, amit a Deloitte is hitelesített. Emellett rendelkezésre állnak személyes adatokat és maszkolt e-mail címeket generáló eszközök is, amelyek célja a felhasználók adatainak védelme a nyílt weben.

Sebesség: A Surfshark állítása szerint gyors kapcsolatokat biztosít adat-, sávszélesség- és sebességkorlátozások nélkül. Átlagos letöltési sebessége helyi VPN-szerveren 260,79 Mbps, az Egyesült Államokban 250,81 Mbps, Ausztráliában pedig 190,87 Mbps.

Helyszín: A székhelye Hollandiában található, több mint 3200 szerverrel rendelkezik 100 országban.

Árazás: A havi előfizetés ára 15,45 USD/hónaptól 20,65 USD/hónapig terjed. Az éves terv (12 hónapra) viszont kedvezőbb, 2,99 USD/hónaptól 5,99 USD/hónapig érhető el.

Értékelés: A Surfshark 4,6/5-ös értékelést kapott a Google Play áruházban és 4,8/5-ös értékelést az Apple App Store-ban.

3. IPVanish

Az IPVanish egy másik jó VPN-szolgáltató, amely iparági szintű adatvédelmi és biztonsági védelmet kínál, amelyre egy kriptokereskedőnek vagy befektetőnek szüksége lehet.

Emellett az IPVanish biztonságos böngészőt és felhőalapú tárhely-szolgáltatást is biztosít a felhasználóknak. A platform 2012-ben indult, és számos eszközön elérhető, többek között Androidon, iOS-en, Windows-on, Mac-en és más platformokon.

Biztonság: Az IPVanish az AES-256-CBC titkosítást használja a SHA256 hash algoritmussal, hogy titkosítsa a felhasználók forgalmát. Emellett kill switch funkciót, DNS és IPv6 szivárgásvédelmet, valamint OpenVPN scramble megoldást kínál, több más védelemmel együtt.

Adatvédelem: Az IPVanish szigorú naplózásmentes szabályzattal rendelkezik, amely segít megőrizni a felhasználók anonimitását. A szolgáltatás szerint csak a VPN-szolgáltatás biztosításához szükséges minimális adatokat gyűjti, beleértve az e-mail címet és a fizetési módot.

Sebesség: Az IPVanish átlagos letöltési sebessége 52 és 230 Mbps között mozog. A kapcsolat sebessége több tényezőtől is függhet, például a szerver távolságától, a hálózati torlódástól és egyéb tényezőktől.

Helyszín: Az IPVanish székhelye az Egyesült Államokban található. Több mint 2400 szervere van világszerte, több mint 90 helyszínen.

Árazás: A havi előfizetés ára 12,99 USD/hónaptól 14,99 USD/hónapig terjed. Az éves terv (12 hónapra) viszont kedvezőbb, 3,33 USD/hónaptól 4,49 USD/hónapig érhető el.

Értékelés: Az IPVanish a Google Play Áruházban 4,4/5, az Apple App Store-ban pedig 4,5/5 értékelést kapott.

4. ExpressVPN

Az ExpressVPN szintén kiváló választás kriptokereskedéshez. A népszerű VPN-szolgáltatók közé tartozik, és ismert erős biztonsági funkcióiról és megbízható teljesítményéről. Az ExpressVPN 2009 óta van jelen a piacon, és elérhető olyan népszerű eszközökön, mint a Mac, Windows, Android és iOS.

Biztonság: Az ExpressVPN az AES-256 (Advanced Encryption Standard) titkosítást használja a felhasználói forgalom titkosításához. A szolgáltatás kill switch funkcióval is rendelkezik, és poszt-kvantum kriptográfiát alkalmaz, hogy a jövőben is biztosítsa a felhasználók védelmét.

Adatvédelem: Az ExpressVPN rendszeresen forgatja az IP-címeket a követés megelőzése érdekében. Szigorú naplózásmentes szabályzattal rendelkezik, és saját TrustedServer technológiát használ, amely biztosítja, hogy minden adat törlődjön a szerverekről minden újraindításkor.

Sebesség: Az ExpressVPN letöltési sebessége 87,48 Mbps és 198,6 Mbps között mozog.

Helyszín: Az ExpressVPN székhelye a Brit Virgin-szigeteken található, és több mint 3000 szervere van mintegy 105 országban.

Árazás: A havi előfizetés ára 8,99 USD/hónaptól 12,95 USD/hónapig terjed. Az éves terv (12 hónapra) viszont kedvezőbb, 3,99 USD/hónaptól 8,32 USD/hónapig érhető el.

Értékelés: Az ExpressVPN 4,2/5-ös értékeléssel rendelkezik a Google Play Áruházban és 4,7/5-ös értékeléssel az Apple App Store-ban.

5. CyberGhost

A CyberGhost megbízható VPN-szolgáltatás, amely számos fejlett biztonsági funkcióval rendelkezik, amelyek előnyösek lehetnek kriptokereskedők számára. A platform 2011-ben indult, és több eszközön elérhető, mint például Windows, MacOS, Linux, iOS/iPadOS és Android.

Biztonság: A CyberGhost a 256 bites AES algoritmussal titkosítja az adatokat. Három VPN protokollt támogat: OpenVPN, IKEv2 és WireGuard.

Adatvédelem: A CyberGhost szigorú naplózásmentes irányelvet követ. Saját DNS-t használ, amely titkosított csatornán belül tartja a DNS-kéréseket, és a szerverek RAM-alapúak, így minden adat törlődik minden újraindításkor.

Sebesség: A letöltési sebessége 89,53 Mbps és 118,6 Mbps között mozog.

Helyszín: A CyberGhost székhelye Romániában található, és több mint 11 500 szervere van 100 országban.

Árazás: A havi előfizetés ára 12,99 USD/hónap. Az éves terv (12 hónapra) viszont kedvezőbb, 2,19 USD/hónap.

Értékelés: A CyberGhost 4,4/5-ös értékelést kapott a Google Play Áruházban és 4,2/5-ös értékelést az Apple App Store-ban.

6. Proton VPN

A Proton VPN egy közösség által támogatott, nyílt forráskódú VPN-szolgáltatás, amely minden fontos szempontnak megfelel a kriptokereskedéshez. 2017-ben indult, és elérhető PC-ken, Mac-eken, okostelefonokon és akár routereken is.

Biztonság: A Proton VPN állítása szerint 256 bites AES titkosítási algoritmust használ a felhasználói forgalom titkosítására 4096 bites RSA-t a kulcscseréhez, valamint HMAC-et SHA384-el az üzenethitelesítéshez. Támogatja az OpenVPN, IKEv2 és WireGuard protokollokat a legmagasabb titkosítási beállítás mellett.

Adatvédelem: A Proton VPN nem tárolja a felhasználók webes tevékenységeit. Nincs rögzítve a munkamenetek hossza, és a felhasználók IP-címeit sem figyeli.

Sebesség: A Proton VPN elfogadható sebességeket kínál, letöltési sebessége 80 Mbps és 120 Mbps között mozog, bár állítása szerint gyakran jelentették a 300 Mbps sebességet is.

Helyszín: A Proton VPN székhelye Svájcban található, és körülbelül 7 119 szerverrel rendelkezik 112 országban.

Árazás: A havi előfizetés ára 9,99 EUR/hónap. Az éves terv (12 hónapra) 4,99 EUR/hónap, míg a kétéves terv 4,49 EUR/hónap.

Értékelés: A Proton VPN 4,5/5-ös értékeléssel rendelkezik a Google Play Áruházban és 4,6/5-ös értékeléssel az Apple App Store-ban.

7. Private Internet Access (PIA)

A Private Internet Access (PIA) a legmagasabbra értékelt és legolcsóbb VPN-szolgáltatások közé tartozik, fejlett biztonsági intézkedésekkel. 100%-ban nyílt forráskódú, 2010-ben indult, és elérhető macOS-en, Windowson, Linuxon, Apple iOS-en, Androidon, okostévéken, játékkonzolokon és routereken.

Biztonság: A PIA az IP Security Architecture (IPSec) nyílt keretrendszert használja a felhasználói forgalom titkosítására és hitelesítésére. Támogatja a szabványos VPN protokollokat, köztük a WireGuardot is. A felhasználók választhatnak 128 bites AES vagy katonai szintű 256 bites AES titkosítás között.

Adatvédelem: A PIA szigorú naplózásmentes szabályzatot követ. Ezt egy független audit is megerősítette, amelyet az egyik „Big Four” cég végzett el.

Sebesség: A PIA szupergyors, 10 Gbps sebességű VPN-szervereket kínál. A letöltési sebesség 90,48 Mbps és 145 Mbps között mozog.

Helyszín: A Private Internet Access székhelye Colorado államban, az Egyesült Államokban található, több mint 35 000 szerverrel rendelkezik világszerte több mint 90 helyszínen.

Árazás: A havi előfizetés ára 11,95 USD/hónap. Az éves terv (12 hónapra) 3,33 USD/hónap, míg a hároméves terv 2,03 USD/hónap.

Értékelés: A PIA 4,6/5-ös értékelést kapott a Google Play Áruházban és 4,7/5-ös értékelést az Apple App Store-ban.

8. VyprVPN

A VyprVPN egy megbízható VPN-szolgáltatás, amely érdemel némi figyelmet. Bár nem a legolcsóbb a listán, minden szükséges biztonsági és adatvédelmi funkciót kínál, valamint számos IP-címet biztosít az adatok védelméhez. A szolgáltatás 2009-ben indult válaszul a hírhedt Room 641a-ra – egy szobára San Franciscóban – ahol az NSA az AT&T hálózatait figyelte. A VyprVPN elérhető Android, iOS, Mac, Windows, router és TV platformokon.

Biztonság: A VyprVPN alapértelmezésben AES 256 bites titkosítást használ, és DNS-védelmet is biztosít. Saját VPN-protokollja, a Chameleon lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy legyőzzék a VPN-blokkolásokat.

Adatvédelem: Az olyan információk, mint a felhasználói IP-cím, tartózkodási hely, meglátogatott webhelyek és személyes kommunikációk privátak maradnak, mivel a VyprVPN nem tart naplót a felhasználók tevékenységeiről, amit egy független audit is megerősített.

Sebesség: A VyprVPN átlagos letöltési sebessége 258 Mbps, amely a választott szerver helyétől függően változhat.

Helyszín: A VyprVPN székhelye Svájcban található, és több mint 700 szerverrel rendelkezik világszerte, több mint 70 országban.

Árazás: A havi előfizetés ára 10 USD/hónap. Az éves terv (12 hónapra) 5 USD/hónap, míg a kétéves terv 3 USD/hónap.

Értékelés: A VyprVPN 4,6/5-ös értékeléssel rendelkezik a Google Play Áruházban és 4,7/5-ös értékeléssel az Apple App Store-ban.

9. PrivateVPN

A PrivateVPN érdemes kipróbálni, mivel rendelkezik a szükséges biztonsági és adatvédelmi funkciókkal, valamint stabil kapcsolattal, ami elég jó a kriptokereskedéshez. 2009 óta működik, és számos eszközt támogat, például Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Chrome OS és routerek.

Biztonság: A PrivateVPN katonai szintű AES (Advanced Encryption Standard) 256 bites titkosítást használ, 2048 bites DH kulccsal minden szerverén. Emellett több VPN protokollt is támogat, mint az OpenVPN, L2TP, IPsec, PPTP és IKEv2.

Adatvédelem: A PrivateVPN nulla naplózási irányelvet követ, és rendelkezik egy kill switch funkcióval is.

Sebesség: A PrivateVPN korlátlan sávszélességet és szerverváltást kínál. A letöltési sebesség 95 Mbps és 110 Mbps között mozog, a szerver helyétől függően.

Helyszín: A PrivateVPN székhelye Svédországban található, és több mint 200 szerverrel rendelkezik 63 országban.

Árazás: A havi előfizetés ára 9,90 USD/hónap. A hároméves terv (36 hónapra) viszont kedvezőbb, 2 USD/hónap.

Értékelés: A PrivateVPN 4,5/5-ös értékeléssel rendelkezik a Google Play Áruházban és 4,6/5-ös értékeléssel az Apple App Store-ban.

10. Norton Secure VPN

A Norton Secure VPN a lista legújabb VPN-szolgáltatása. 2019-ben indult, és megfelelő biztonságot és védelmet nyújt a felhasználók számára, valamint képes a földrajzi korlátozások megkerülésére. A Norton azonban csak iPhone, PC, Android és Mac platformokon érhető el.

Biztonság: A Norton AES-256 titkosítási algoritmust használ, és támogat különféle alagút-protokollokat köztük az OpenVPN-t és az L2TP/IPSec-t. Kill switch és split tunneling funkciót is kínál Windows és Android rendszereken.

Adatvédelem: A Norton egy adatvédelmi monitor funkcióval rendelkezik, amely átvizsgálja a felhasználók által keresett webhelyeket, hogy ellenőrizze, kiszivárgott-e személyes információjuk.

Sebesség: A Norton letöltési sebessége 86,09 Mbps és 468 Mbps között mozog, a szerver helyétől függően.

Helyszín: A Norton Secure VPN székhelye az Egyesült Államokban található, több mint 1 500 szerverrel rendelkezik 29 országban.

Árazás: A Norton kizárólag éves előfizetéseket kínál, amelyek 39,99 USD/évtől kezdődnek (3,33 USD/hó az első 12 hónapra), és akár 59,99 USD/évig terjedhetnek (5,00 USD/hó az első 12 hónapra).

Értékelés: A Norton VPN a Google Play Áruházban 4,1/5, az Apple App Store-ban pedig 4,4/5 értékelést kapott.

Legjobb ingyenes VPN-ek kriptokereskedéshez

Ha nem szeretnél sokat költeni, ne aggódj. Van néhány ingyenes VPN-szolgáltatás, amelyek elég jól működnek ahhoz, hogy online tevékenységeidet elrejtsék a rosszindulatú szereplők elől. Az alábbiakban néhány figyelemre méltó lehetőséget találsz, valamint az általuk kínált funkciókat:


Legjobb ingyenes VPN-ek Androidra

Nem fontossági sorrendben, az alábbiakban felsorolunk néhány, Android eszközökre ajánlott ingyenes VPN-t, amelyek a Google Play Áruházban található értékelések és letöltésszám alapján kerültek rangsorolásra:

Legjobb ingyenes VPN-ek iPhone-ra

Nem fontossági sorrendben az alábbiakban felsorolunk néhány, iPhone eszközökre ajánlott ingyenes VPN-t, amelyek az Apple App Store-ban található értékelések alapján kerültek rangsorolásra:

Minden szóva jöhető VPN-szolgáltatás adatvédelmi szabályzatát gondosan olvasd el. Olyan szabályzatot keress, amely egyértelműen kifejti naplózási protokollját. A legjobb VPN-szolgáltatók rendszeresen közzétesznek átláthatósági jelentéseket, ezért érdemes figyelemmel kísérni az esetleges fejleményeket. Azok a VPN-szolgáltatók, amelyek komolyan veszik az átláthatóságot, külső auditálókat vonnak be, hogy segítsenek azonosítani és megszüntetni az esetleges hiányosságokat a kódjukban.

Az eredeti cikk itt olvasható angol nyelven.