Újra lehet EUR/USD/stb. letétet elhelyezni a Bitfinexen

A Bitfinex kriptotőzsde az imént jelentette be hogy újra lehet fiat pénz letétet elhelyezni miután pár nappal korábban felfüggesztette azt.

A bejelentést egy blogbejegyzésben tették közzé és az „új, fejlettebb és sokkalta ellenállóbb” letétrendszer segítségével a KYC hitelesítésen átesett felhasználók amerikai dollárt, fontot, eurót és japán jent helyezhetnek el ügyfélszámláikon.

Egy korábbi bejegyzésben még október 5-én a Bitfinex azt írta, „feldolgozási bonyodalmak” fel kell függesztenie a fiat letételhelyezést „bizonyos ügyfélszámláknál” és „ügyfélcsoportoknál,”. Azt nem részletezte a kriptotőzsde, hogy pontosan milyen csoportoknál és ügyfeleknél volt ilyen lépésre szükség.

A közösségi médián keresztül a Bitfinex zsinórban kapta a panaszokat az ügyfelektől, akik állításuk szerint a kifizetések sem működtek, legalább is egyeseknek. Ennek ellenére tegnap a tőzsde azt írta, a kifizetések feldolgozása „megszokott módon történik a legkisebb interferencia nélkül.”

A mai bejelentés úgy írja le a letételhelyezési procedúrát mint egy „elosztott banki megoldás,” ami azt jelenti, a hitelesített ügyfelek tudnak pénzt utalni a walletjaikba egy letételhelyezési kérelem kiadásával.

A tőzsde ezek után leellenőrzi az ügyfélszámlákat, ami akár 48 óráig is eltarthat és a jóváhagyott felhasználók további információkban részesülnek a fiat pénz küldésének menetéről.

Szintén hozzáteszi, a letét összegének minimum 10 000 dollárnak kell lennie és a feldolgozási idő 6-10 napot is igénybe vehet. A 10 000 dolláros letét minimum már január óta érvényben van a tőzsdénél.

A bejegyzésben a tőzsde kitért az esetleges támadásokra is:

„Úgy gondoljuk ez a rendszer lényegesen strapabíróbb egy versenytársak és támogatóik által kezdeményezett esetleges támadás ellen. Az ellenünk zajló kampány eredménye annyi lesz, hogy sokkal erősebb és jobb lesz a vállalatunk.”

Szintén kérte az ügyfeleket és kriptoközösséget, hogy legyenek megértők a szituációra való tekintettel.

A centralizált kriptotőzsdék egyedi hibapontot jelentenek a kriptovaluta ökoszisztémákban és sok esetben okozói voltak egy árfolyam zuhanásnak vagy egy elhúzódó korrekciónak (lásd Mt.Gox). A Bitcoin Bázis csapata minden Olvasóját arra kéri, ne tartson túlzottan nagy letétet a kriptotőzsdei walletokban (hacsak nem kereskedés céljából) és ha lehet peer-to-peer váltókon vagy decentralizált tőzsdéken kereskedjen.