Satoshi korabeli Bitcoin tárca mozdult meg

Mindig izgalmas látni, amikor egy ősrégi Bitcoin bálna megmozdul és hosszú évek óta őrizgetett coinjait megmozdítja. Lehet találgatni, hogy ki lehet mögötte és éppen mi vezette a lépésre. Most megint van egy ilyen kis sztori. Egy olyan Bitcoin bálna, aki még 2009-ben szerezte coinjait, most megmozdult és ennyi év után eladja a BTC-t. Az Arkham Intelligence blokkláncelemző cég szúrta ki a befektetőt, aki utoljára 2014-ben mozgatta coinjait a mostani tranzakciókat megelőzően.

Azóta a bitcoinok csak ott „porosodtak”, egészen a múlt hónapig, amikor a titokzatos tulajdonos elkezdte a coinok mozgatását az amerikai Kraken kriptotőzsdéjére. Aztán a múlt héten a bálna valamivel kevesebb mint 1 millió dollárnyi bitcoint mozgatott be a tőzsdére, és azóta is folytatta a mozgásokat más tárcákba, többek között október 24-én. Az Arkham szerint a bálna eddig 10,5 millió dollárnyi értékben adott el, de még mindig 72 millió dollár (1064 Bitcoin) van a tárcájában.

Akcióba lépett egy Bitcoin „ősbefektető”

Maga a tőke Satoshi-korabeli coinokat tartalmaz – olyan bitcoinokat, amelyek közvetlenül a hálózat 2009-es indulása után váltak elérhetővé, miután a kriptovaluta megalkotója, Satoshi Nakamoto kibányászta az első blokkot. Bitcoin-bálnának azokat a kriptobefektetőket nevezik, akik hatalmas mennyiségű bitcoint halmoznak fel, és évekig nem nyúlnak hozzájuk. A blokkláncadatokból nem egyértelmű, hogy az ilyen „HODLerek” magánszemélyek vagy cégek. De a coinok korát figyelembe véve ebben az esetben valószínűleg magánszemélyről van szó. A bálnák mozgatásait mindig figyelni szokták, hiszen egy jelentősebb kiárusítás a bitcoin árfolyamának csökkenéséhez is vezethet.

Most azért ettől nem kell tartani, a Bitcoin továbbra is tartja a már egy ideje megszokott árszintet: BTC Price BTC Price .  Októberi adatok szerint a nagyszámú coint őrző tárcákban a teljes egyenleg körülbelül 1,97 millió BTC-re emelkedett. Ez lenyűgöző, 813%-os növekedést jelent az előző évhez képest.