BTC bányász jackpot: 222 000 dolláros jutalom ütötte a markát egy szerencsés bányásznak

A Bitcoin bányászata körülményesebb, mint valaha, azonban így is akad jónéhány BTC bányász, aki töretlenül kitart és ennek következtében hatalmas jutalmakra tesz szert.

Úgy tűnik, hogy az idei év nagyszerűen alakul a Bitcoin BTC Price BTC Price bányászok számára – annak ellenére, hogy a digitális valuta előállítása egyre nehezebbé válik.

Egy bányásznak a csütörtöki nap folyamán sikerült feldolgoznia egy blokkot a kriptók zászlóshajójának hálózatán és jutalmul nem kevesebb, mint 3 329 bitcoin ütötte a markát, 222 438 dollár értékben. A blokkláncadatok szerint a blokk 3 285 tranzakciót tartalmazott és 16:18-kor került feldolgozásra.

Van esélye egy egyéni bányásznak a vállalatokkal szemben?

A BTC bányászat a blokkok feldolgozásának energiaigényes folyamatát jelenti az eszköz hálózatán. A blokkok tele vannak tranzakciós adatokkal és a Bitcoin blokkláncának részét képezik, ami egy szinte áthatolhatatlan főkönyv és a világ egyik legbiztonságosabb számítástechnikai hálózata.

A blokkok feldolgozásakor a bányászok újonnan veretett érméket kapnak. Ez 3,125 bitcoin értékű fix blokkjutalmat jelent, valamint a hálózatot az adott blokkablak alatt használók által fizetett tranzakciós díjakat.

Annak idején szinte bárki részt vehetett a bányászati folyamatban és akár otthona kényelmében is verhetett új érméket. A hálózat növekedésével azonban a bányászat nehézségei jelentősen megnövekedtek. Ma már a bányászati műveleteket jellemzően nagyvállalatok végzik, amivel rengeteg áramot fogyasztanak.

A Bitcoin bányászat sokkal komplikáltabbá vált áprilisban, amikor a hálózaton végbement a négyévenkénti felezés. Ez egy olyan, a hálózat kódjába beépített esemény, amely négyévente felére csökkenti a bányászok jutalmát.

A bányászoknak most még keményebben kell dolgozniuk és kevesebb bitcoint kapnak a munkájukért. Az áprilisi felezés előtt a bányászok 6,25 BTC-t kaptak minden egyes feldolgozott blokkért. Ezt megelőzően a jutalom 12,5 bitcoin volt, előtte pedig 25. Amikor a Bitcoin blokklánca 2009-ben elindult, a bányászati támogatás 50 BTC volt.

A piacvezető vállalatok mellett egyéni bányászok is tevékenykednek és időnként – bár ritkán – szerencséjük van és egyedül dolgoznak fel egy blokkot. A csütörtöki jackpotot megelőzően idén eddig áprilisban, júliusban, augusztusban és szeptemberben sikerült egy-egy BTC bányásznak nagyot kaszálnia.