Donald Trump választási győzelme 92 ezer dollárig is feltornázhatja a BTC árfolyamát

A rohamosan közelgő amerikai elnökválasztás a kriptoszektort is lázban tartja – sokan úgy vélik, hogy Donald Trump győzelme az egekbe repítheti a BTC árfolyamát.

A Bitwise, kriptoeszközökkel foglalkozó vagyonkezelő, stratégiáért felelős vezetője szerint a Bitcoin akár 92 000 dollárig is emelkedhet, ha Donald Trump novemberben megnyeri az elnökválasztást.

Egy október 22-i X bejegyzésében Jeff Park azt írta, hogy a Bitcoin BTC Price BTC Price árszintjét összevetette Trump esélyeivel a Polymarket decentralizált fogadási platformon és némi „fúziós arbitrázzsal megspékelt valószínűségszámítást” alkalmazva azt az eredményt kapta, hogy a Bitcoin ára a republikánus elnökjelölt győzelmét követően jelentősen megugrana.

„Úgy fest, hogy Trump diadalmaskodása akár 92 000 dollárig is feltornázhatja a BTC árfolyamát”, fejtegette gondolatmenetét Park.

Park a Bitcoinra vonatkozó bikás árjóslatával azon szakértők és elemzők sorát gyarapítja, akik arra számítanak, hogy Trump győzelme pozitív hatást gyakorol majd a kriptoeszközök árfolyamára.

Erik Finman BTC milliomos úgy gondolja, hogy ha Trump szerzi meg az elnöki tisztséget, akkor a kriptók zászlóshajójának árszintje elérheti a 100 000 dollárt is.

„Trump politikája lángra fogja lobbantani a kriptoszektort, masszív növekedést gerjesztve az egész piacon”, fogalmazott.

Donald Trump 2024-es választási kampányának szerves részét képezik a kriptopárti megmozdulások, amire ez idáig még nem volt példa.

Az ágazatban érdekelt szavazók megnyerése érdekében Trump azt ígérte, hogy az Amerikai Egyesült Államokat a „világ kriptofővárosává” teszi, illetve elnöksége „első napján” kirúgja az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet elnökét, Gary Genslert.

Ugyanakkor nem mindenki van meggyőződve arról, hogy Trump győzelme hosszú távon jótékonyan hatna a kriptopiacokra.

Mark Cuban milliárdos befektető és vállalkozó – aki Kamala Harrist támogatja – kifejtette, hogy ha Trump nyer, akkor a kriptopiacok valószínűleg „néhány hétig fellendülnek majd”, mielőtt újra bezuhannának.

Szerinte Trump gazdaságpolitikai javaslatai – köztük az ellentmondásos importvámjai – erősen inflációs jellegűek és hosszabb távon akadályozhatják a BTC árfolyamának erősödését.

Harris jelenleg 1,8%-kal vezet Trump előtt az országos felmérések alapján, a Polymarket platformján viszont Trump dominál 18,8%-kal.