A Tesla továbbra is masszív Bitcoin-birtokosnak számít

Nem is olyan régen írhattunk Elon Musk három kedvenc kriptovalutájáról és a Tesla által birtokolt coinokról. A friss hírek szerint a Tesla 2024 harmadik negyedévére vonatkozóan stabil bitcoin-állományról számolt be annak ellenére, hogy 11509 BTC-jét korábban új tárcákba helyezte át. A lépés, bár nem jelzett eladási szándékot, komoly spekulációkat váltott ki a piacon. De közben kiderült, hogy valószínűleg csak rutinszerű biztonsági intézkedésről van szó. Összességében a negyedévre a Tesla 25,2 milliárd dolláros bevételt és 2,7 milliárd dolláros nyereséget jelentett. Ezt a rekordszámú autómegrendelés és az energiatárolásban bekövetkezett 52%-os növekedés segítette elő. 2024. október 23-án jelentette be negyedéves eredményeit a cég.

A Tesla komoly növekedésre számít jövőre is

A vállalat pénzügyi jelentése szerint a Tesla digitális eszközeinek értéke változatlanul 184 millió dollár maradt, és nem változott az előző negyedévhez képest. A digitális eszközök állománya a befektetett eszközök között szerepel, ami megerősíti hosszú távú stratégiai jelentőségüket a Tesla mérlegében. A nyereség elérte tehát a 2,7 milliárd dollárt, miközben a cég 10,8%-os működési árrést hozott össze. Emellett a Tesla tovább bővítette mesterséges intelligenciához kapcsolódó képességeit, 33,6 milliárd dollárra növelte készpénztartalékát, és továbbra is a jövőbeli projektekre összpontosít. Beleértve az autonóm vezetési technológiát és a megfizethető árú elektromos járműveket. Ami talán csalódást keltő, hogy azután, hogy 2021-ben a címlapokra került komoly kriptovásárlásaival, a Tesla nem tett további lépéseket a kriptovaluta befektetések terén.

Október közepén a vállalat két év inaktivitás után új tárcákba helyezte át bitcoin-állományát – 11509 BTC-t. A mozgatás során nem jutottak coinok a kriptotőzsdékre, ami csak megerősítette az elméletet, hogy eladási szándékról nincs szó. Egyes elemzők szerint leginkább csak egy rutinszerű tárcarendezés vagy egy hitel biztosítására irányuló lépésről lehetett szó. A Tesla a harmadik legnagyobb bitcoin állománnyal rendelkezik a tőzsdén jegyzett vállalatok között. De még mindig messze a Microstrategy és a Marathon Digital mögött van BTC coinjainak számát nézve. Az Arkham Intelligence szerint a Tesla legutóbbi bitcoin mozgatása csak egy tárcák közötti rendezés volt, a vállalat megtartotta az ellenőrzését a kriptovalutája felett. Jelenleg a Tesla bitcoinjai hét tárcában vannak szétosztva, amelyek mindegyike 1100 és 2200 BTC közötti összeget tartalmaz, és az átutalás óta egyik coin sem mozdult tovább.