Elfogyott a pénz? Híres focisták reklámoztak piramisjátékot

Az Omegapro piramisjáték népszerűsítése, amely 3 millió ügyfelétől több mint 3 milliárd dollárt gyűjtött össze, jogi lépéseket vonhat maga után a legnagyobb európai futballsztárok számára. Az érintett felhasználók százai készek beperelni a játékosokat, azt állítva, hogy a beléjük vetett bizalom okán fektettek be a projektbe.

Focisták egy csoportjának hamarosan jogi következményekkel kell majd szembenéznie egy több milliárd dolláros piramisjáték során átvert felhasználókkal kapcsolatban. Spanyol források szerint a labdarúgók és korábbi futballsztárok felelősségre vonhatók a 2020 óta több mint 3,2 milliárd dollárt bezsebelő Omegapro promotálása miatt, hiszen egy csalárd platformot népszerűsítettek.

Piramisjátékra fanyalodnak a leghíresebb labdarúgók?

Olyan nagy nevek is tartoznak a megvádolt személyek közé, mint Figo, Vinicius, Ronaldinho, Casillas és Puyol. A legtöbben tagadják, hogy közük lenne az Omegaprohoz és azt próbálják bizonygatni, hogy az Egyesült Arab Emírségek (EAE) kormányával való kapcsolatuk miatt vettek részt a cég promóciós játékaiban.

Az Omegapro olyan befektetéseket kínált, amelyek 14 hónap alatt 300%-os hozamot garantáltak, amikor 2020-ban megkezdte működését. A vállalat később megváltoztatta ezeket a feltételeket és azt állította, hogy ugyanezt a hozamot 16 hónap alatt képes biztosítani a beruházóknak. Ez az időszak 2022-ben 26 hónapra nőtt, majd novemberben a platformot állítólag hackertámadás érte, amely leállította a kifizetéseket és a felhasználók így pénz nélkül maradtak.

A Ponzi-rendszer áldozatai azt nyilatkozták, hogy a futballsztárok médiamegjelenései ösztönözték őket a befektetésre.

„Hogyan lehet ez átverés? A focisták is benne voltak és a cég logóját kivetítették arra a dubaji felhőkarcolóra!”, kelt ki magából egy Dolores nevezetű nő.

Az Omegapro két társalapítója, Robert Velghe és Andreas Szakacs, jelenleg a török hatóságok őrizetében van. A két további társalapító azonban pillanatnyilag is szabadlábon van.

Lars Olofsson, a focisták elleni csoportos pert vezető ügyvéd vehemensen kijelentette, hogy minden, a promóciós eseményeken részt vevő személy ellen vádat fognak emelni.

„Minden olyan futballistát, akit az Omegapro rendezvényein láttak, beperelünk Londonban”, hangsúlyozta Olofsson.

Bár olyan hírességek, mint Kim Kardashian és Floyd Mayweather már szembesültek hasonló keresetekkel a különböző kriptoeszközökkel kapcsolatos promóciós tevékenységük miatt, a szakértők szerint ezeknek a követeléseknek nem biztos, hogy lesz jövőjük Spanyolországban.