10 évet aludt egy bitcoin tárca: újra megindult!

Az Arkham kriptoelemző platform szerint egy Satoshi-korabeli Bitcoin bálna 9,68 millió dollárnyi eszközt adott el a napokban, miután több mint egy évtizedig szunnyadtak érméi. A szóban forgó kriptofelhasználó azért különleges, mert a bányászati tevékenységét mindössze 5 nappal azután kezdte meg, hogy az első, 2009-es genesis blokk létrejött, Azóta a kibányászott bitcoinjainak értéke a 80 millió dollárt is eléri.

A bitcoin bányász több mint egy évtizedes tartás után könyvelhet el komoly nyereséget. A közelgő amerikai elnökválasztások fényében a bálna valószínűleg némi piaci volatilitásra számíthat az elkövetkező napokban. Ha az árak csökkennek, lehetősége van további bitcoin vásárlására, de dönthet úgy is, hogy a nyereséget más tokenekbe fekteti be, hogy még több profitot érjen el.

A bányász által elért nyereség figyelemre méltó. A Bitcoin az elmúlt másfél évtized legjobban teljesítő eszközei közé tartozik, és a bálna hosszú távú tartása azt mutatja, hogy a türelem kulcsfontosságú lehet a generációs vagyon felhalmozásához.

Érdemes megjegyezni, hogy sok elemző úgy véli, hogy a BTC a következő hetekben rallyra készülhet. Egyesek arra fogadnak, hogy Trump négy év távollét után ismét a Fehér Házba kerül, ami a kriptovaluta piacára is hatással lehet. Trump kriptopárti álláspontja új trendeket eredményezhet, feltéve, hogy sikerül megnyernie az elnökválasztást.

A CoinCodex előrejelzése szerint a BTC várhatóan még ebben a hónapban meg fogja haladni korábbi csúcsát. A platform arra számít, hogy az eszköz novemberben folytatja felfelé ívelő lendületét, és 2024. november 20-án elérheti a 92 007 dolláros szintet, ami 36,1%-os emelkedést jelentene a jelenlegi árszinthez képest. Trump győzelme pedig akár a 100 000 dolláros határ áttörését is előidézheti még idén.