Bankkártyával jönne ki az Avax kriptó mögötti alapítvány

Az Avalanche (AVAX) az elmúlt években a kriptovaluta-világ meghatározó szereplőjévé lépett elő. A megannyi partnerséggel rendelkező hálózat egyedi mechanizmusainak köszönhetően azonban nemcsak az iGaming szektorban, hanem a DeFi-világban is megállja a helyét.

A projekt mögött álló Avalanche Foundation bejelentette, hogy együttműködésre lépnek a Visa-val, hogy létrehozzák az Avalanche Card-ot. Az öngondoskodó tárcához kapcsolódó bankkártyát minden Visa-elfogadóhelyen fel lehet használni a fizetésekhez.

Bemutatkozik az Avalanche Card

Az Avalanche Foundation bejelentése alapján érkezik a mind fizikai, mind virtuális, a hét minden napján, 24 órában elérhető Avalanche Card a Visa-val kötött partnerség jegyében. Az öngondoskodó kriptovaluta-kártya támogatja többek között a Wrapped AVAX-ot (WAWAX), a Circle-höz kapcsolódó stablecoin-t, az USDC-t, a Tether stablecoin-ját, az USDT-t és a BENQUI liquid staked AVAX-ot is (sAVAX).

A bankkártyát egy egyedi felhasználói kriptovaluta-tárcához kapcsolják, amelyhez kizárólag az adott felhasználó fér hozzá. A kártyához hozzátartozik a Visa 0-24 elérhető ügyfélszolgálata is, ami további biztonságot ígér. A kártya már megjelent Latin-Amerikában és a Karib-térségben is, a terjeszkedések azonban folyamatban vannak több régióban is.

Az Avalanche Card új szintre emeli a Layer 1-es blokklánc amúgy is fejlett ökoszisztémáját. Az Avalanche-hez tartozó DeFi-protokollok és dApp-ok listája olyan projekteket tartalmaz, mint a Pangolin, a trader Joe vagy a Benqui.

A Visa egy blokklánc-alapú jövőbe tekint

A Visa, mint a világ egyik vezető bankkártya-kibocsátója, jelentős részt vállalt a blokklánc-technológia támogatásában. A vállalat célja, hogy kihasználja a digitális pénzügyek és a blokkláncok előnyeit. Az elmúlt években a Visa olyan vállalatokkal kötött partnerséget, mint a Circle, a Crypto.com vagy a Coinbase.

A vállalat kriptográfiai részlegért felelős ügyvezetője az elmúlt hónapban elmondta, a vállalat egy blokklánc-alapú jövőbe tekint, ahol a szolgáltatásaik többféle hatókörben is fel tudják használni. Cuy Sheffield mindeközben az internet korai napjaira is utalt, és elmondta, a kripto-technológia éppen a „szélessávú pillanatát” éli, ahol éppen a megragadás a legfontosabb.

„A blokkláncok működése párhuzamot mutat az internet korai szakaszával. Rengeteg a szkeptikus és a kritikus, akik azt mondják a blokkláncok túl lassúak, túl nehéz őket használni, túl drágák vagy nem rendelkeznek valós felhasználási esetekkel!”

A Visa több mint hat évtizede dolgozik azon, hogy a fizetési technológiák élvonalába tartozzon. A vállalat vezetése végig kísérte az internet korai adaptálódását is, és hasonló párhuzamot látnak most a blokklánc-hálózatok esetében is. Volt olyan, hogy az internet lassú és drága volt, azonban most már az is lehetséges, hogy élő videót sugározzanak az űrből.

Kilátások az $AVAX számára

Az Avalanche jelenleg a 12. legnagyobb kriptovaluta-projekt a maga 11 milliárd dolláros kapitalizációjával. A hálózat natív tokenje, az $AVAX, jelenleg 27 dolláros árfolyamon kereskedik, ami rendkívül messze található a 2021-ben felállított történelmi csúcsától (134 dollár).

Amennyiben igazak a technikai elemzések, úgy a bikapiac csúcsán az $AVAX elérheti az akár 130 – 228 dolláros tartományt is. Erről CryptoBullet számolt be az X-en követői számára.