Ezt a három kriptovalutát imádja Elon Musk

A sokak által végletekig tisztelt, mások által kevésbé elismert Elon Muskról egy biztosan állítható: mindig is lelkes rajongója volt a kriptovalutáknak. A milliárdos vállalkozó már több cége vonatkozásában is lehetővé tette a kriptós fizetéseket. Nemrégiben pedig kijelentette, hogy szerinte a kriptovaluta önmagában egy kifejezetten erős bástya a totális centralizált irányítás ellen. Persze nem minden kriptót szeret egyformán, vannak különösen nagy kedvencei. Ezek közül megnézünk hármat!

Három kriptovaluta, amit imád Elon Musk

Dogecoin

Erről nem nagyon kell mit mondani, Musk többször is kijelentette, hogy a DOGE a kedvenc kriptopénze, és hogy van elég sok dogecoinja. Állítása szerint szereti a projekt komolytalan jellegét, de komolytalansága ellenére is lehetővé tette a DOGE fizetéseket a Tesla árucikkekért. A vállalat a jövőben pedig elkezdheti elfogadni a DOGE-t az autóiért is, amelyet Musk már többször belengetett. A mogul a SpaceX cégével még egy műholdindítási projektet is bonyolított, amelyért a mémcoinnal fizetett. Musk egy kormányzati hatékonysági minisztériumot (D.O.G.E. – Department of Government Efficiency) is szeretne nyitni, ha Donald Trump megnyeri a közelgő amerikai elnökválasztást.

Bitcoin

Az Arkham elemzői szerint a Tesla mintegy 778 millió dollár értékű bitcoint birtokol (BTC), úgyhogy mindenképpen bitcoin bálnáról van szó. A vállalat nemrég a teljes BTC-állományát kivette a nyilvános tárcájából, ami nagy port kavart a piacon. A Tesla korábban a Bitcoint (BTC) fizetőeszközként is elfogadta az autóiért, de a szolgáltatást néhány hónap után leállították. A cég hatalmas BTC-mennyisége ellenére Musk egyszer azt mondta, hogy neki magának csak 0,25 BTC-je van.

Ethereum

Meglepő, de a BTC és a DOGE mellett Musk saját elmondása szerint birtokol Ethereumot is. Legalábbis ezt mondta a B Word konferenciáján. A megjegyzései az ETH árfolyamának 12%-os emelkedéséhez vezettek (ether most: ETH Price ETH Price ). Ezen kívül azonban az etherhez való kapcsolatáról túl sokat nem tudni, így azt sem, hogy mennyit birtokol ebből a coinból.