Három alulértékelt kriptovaluta a bálnák célkeresztjében

A kriptovaluta-piac bő 15 éves története során jelentős változásokkal kellett szembenézni. Az egyetlen állandósága negyedik negyedév, ami a legjelentősebb az eszközök felértékelődése szempontjából. Ráfordulva az utolsó negyedévre – amikor a bitcoin BTC Price BTC Price átlagosan 81%-os növekedést produkált a historikus adatok alapján – a befektetői közösség a bálnák – vagyis a nagytőkés token-tulajdonosok – viselkedését vizsgálja.

A bálnák szinte a blokklánc-alapú digitális eszközök megjelenése óta jelen vannak, a technológia sajátosságának köszönhetően viselkedésük mindenki számára nyomon követhető és nyilvánosan elérhető. Az erre szakosodott analitikai platformok adatai alapján a bálnák számos szempont alapján mérlegelik döntéseiket, melyek a következők lennének:

  • Fundamentális elemzés: Egy eszköz alulértékeltnek számít piaci kapitalizációja szempontjából, amennyiben értéke alacsonyabb, mint amit a technológiai potenciál indokolna. Egy projekt értékét növeli, ha valós problémára old megoldást, technológiája pedig élmezőnybe tartozik. Ezt gyakran különböző vállalatok is felismerik, akik partnerségre léphetnek az adott projekttel.
  • On-chain adatok: A bálnák figyelik a blokkláncon zajló tranzakciók számát, az okosszerződések aktivitását, valamint a bányászok és validátorok tevékenységét. Szintén mozgást indukál, amennyiben a likviditás alacsony. Ebben az esetben potenciális ármozgás várható, ha a kereslet nő. Az on-chain adatok alapján a bálnák gyakran követik egy projekt esetében a mérvadó tárcák mozgását, hogy észrevegyék, ha valaki más is vásárol.
  • Hosszú távú stratégiai célok: A bálnák hajlamosak olyan eszközöket keresni, amelyek jelenlegi áron alacsonynak tűnnek a jövőbeli potenciális hozamhoz képest. A hosszú távú gondolkodás kiterjed az olyan projektekre is, amit a jövőben várhatóan nagyobb tömegek is használni fognak (pl. DeFi, iGaming, AI stb.).

Jelentős ellenállást tört át az ADA

Kezdjük a Cardanoval ($ADA). A 2021-es bikapiac egyik felfedezettje bikás trend jeleit mutatja, miközben az eszköz árfolyama 0,35 – 0,369 dollár között ingadozik. A fenntartható okosszerződési platform a bálnák egyik kedvenc projektje, amit a technikai indikátorok is vásárlásra ajánlanak.

Mivel az $ADA sikeresen megtartotta a 0,343 dolláros szintet és egy időre áttörte a 0,37 dolláros szintet, a csökkenő RSI (56/100) arra enged következtetni, hogy az eszköz hamarosan elindul a 0,4247 dolláros árfolyam irányába. Amennyiben az $ADA ezt is megtörné, az eszköz árfolyama akár 0,50 dollárig is emelkedhet.

A historikus trend alapján a Cardano hosszú távon a 0,75 – 1 dolláros tartományt is elérheti, amennyiben a bálnák felhalmozását elkezdik a kisebb befektetők is követni.

A Cardano (ADA) technikai elemzése, forrás: TradingView

Növekszik az XRP hálózati aktivitása

A Ripple XRP Price XRP Price  az egyik legerősebb kriptovalutának számít közössége alapján, akik a legnagyobb kihívások közepette is kitartottak az eszköz mellett. Az $XRP árfolyama jelenleg 0,54 – 0,56 dollár között mozog, azonban technikai indikátorai, például az RSI, szerint inkább semleges tartományban található.

Az $XRP felfutását első sorban az eszköz adaptációja indíthatja el. Mivel egyre több vállalkozás használja a Ripple blokkláncát a globális fizetésekhez, előbb-utóbb elterjedtté válik a hálózat a kisebb vállalkozások számára is. Az $XRP iránti érdeklődés magánbefektetői szinten is megfigyelhető. A közel 36 ezer aktív tárca július 16-a óta a legnagyobb aktivitást tapasztalta, míg a legutóbbi kereskedési napon létrehozott 3858 tárca a legmagasabbnak számít március 14-e óta.

Az on-chain adatok emelkedése hamarosan megjelenhet az eszköz árfolyamában is. A Ripple eszköze kulcsfontosságú ellenálláshoz közeledik. Amennyiben az $XRP áttöri a 0,68 dolláros ellenállást, az eszköz megközelítheti akár a 0,80 – 1 dolláros tartományt is. A hosszú távú célárfolyamot tekintve az 1,50 dolláros árfolyam is reálisnak tűnik.

Az XRP hálózati adatai és árfolyama, forrás: Santiment

A Minotaurus új szintre emelheti az iGaming szektort?

A pénztárcabarát, bálnák által figyelt eszközök sorát az $MTAUR zárja. A blokklánc-alapú projekt első sorban az iGaming területre fókuszál, ami a következő bikapiac egyik legerősebb narratívája lehet. Az $MTAUR előértékesítése jelenleg javában zajlik, árfolyama pedig 0,0000597 dollár, 0.0022 HUF. A közösségi média által felkapott projekt a várakozások szerint 0,0002 dolláros árfolyamon debütálhat a tőzsdén, vagyis jelenleg 70%-os kedvezménnyel érhető el.

A játékipar hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben. Ebből kifolyólag a Minotaurusz mítoszára épülő, útvesztős-harcos játékban jelentős növekedési potenciál található. A projekt erős elképzeléseit és tokenomikáját az auditált okosszerződések emelik magasabb szintre, amit a SolidProof és a Coinsult végzett el.

A projekt közössége folyamatosan növekszik, az ajánlási bónuszoknak köszönhetően és a sikeres előértékesítési célok teljesítése érdekében akár 100 ezer dolláros jutalom is szétosztásra kerülhet.

Felfutás előtt az alulértékelt eszközök

Számos pénztárcabarát eszköz található jelenleg a piacon, ugyanakkor hosszú távon azok érhetnek el igazi áttörést, melybe a bálnák és az intézményi befektetők is szemet vetnek. Jelenlegi állás szerint az $ADA akár az egydolláros árfolyamot, amennyiben áttöri következő ellenállását, az $XRP pedig a másfél dolláros árfolyamot is elérheti.

A két jól ismert blokklánc projekt mellett a $MTAUR előértékesítése lehet ideális a kispénzű, magas kockázatvállalással rendelkező befektetők számára.

***Figyelem! Fenti írásunk egy kiérdemelt tartalom. A BitcoinBázis a tartalmat a $MTAUR projekt alkotóival közösen készítette, a tartalom fő célja tájékoztatás és a tudatos kripto-befektetés elősegítése. Mint tájékoztató tartalomért, a BitcoinBázis szerkesztősége semmilyen formában nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kockázatosnak minősülő kriptovaluta, CFD, token, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése szükséges.***