Julian Assange: A blokklánc valódi ereje túlmutat a Bitcoinon

Julian Assange szerint a blokklánc technológia lehetőségei messze túlmutatnak a Bitcoinon.

Úgy véli, hogy ez a technológia nemcsak a pénzügyi világban hozhat forradalmi változásokat, hanem alapvető átalakulást hozhat a hírszolgáltatás és az információk megőrzése terén is. A blokklánc biztosíthatja az igazság megőrzését egy folyamatosan változó világban, megakadályozva az adatok manipulálását és elferdítését.

Assange és a kriptovilág kapcsolata

Julian Assange nevét elsősorban a WikiLeaks alapítójaként ismerhetjük, de szerepe a Bitcoin világában is jelentős. Amikor a globális pénzintézetek blokkolták a WikiLeaks adománygyűjtését, a szervezet elkezdett Bitcoint elfogadni, ezzel kijátszva a hagyományos pénzügyi rendszereket. A blokád olyan cégeket érintett, mint a PayPal, a Visa és a MasterCard, amelyek az „üzletszabályzataikra” hivatkozva zárolták a WikiLeaks adományozási lehetőségeit.

Assange szerint a Bitcoin fontos innováció, amely segített túlélni az Egyesült Államok pénzügyi blokádját. A kriptopénzek lehetőséget biztosítottak arra, hogy a szervezet továbbra is működjön és küzdjön a szabad információáramlásért. Azonban úgy véli, hogy a blokkánc technológia valós ereje nem kizárólag a Bitcoinban rejlik.

A blokklánc újságírásban betöltött szerepe

Assange látja a blokkláncban rejlő lehetőségeket, különösen az újságírásban és a történelem megőrzésében. Az egyik legfontosabb előnye, hogy az adatok elérhetősége és hitelessége globálisan ellenőrizhető, rögzíthető és visszakövethető, amely lehetetlenné teszi az információk utólagos manipulálását. Egy Reddit AMA során kifejtette, hogy a blokklánc segítségével „lezárhatjuk a történelmet”, megakadályozva, hogy a hatalmon lévők visszamenőleg megváltoztassák a múltat, és így a jövőt is befolyásolják.

„A Bitcoin valódi innovációja egy globálisan ellenőrizhető igazolási rendszer, amely bizonyítja, hogy egy adott információ mikor jelent meg. Ez az egész rendszer erre az alapelvre épül, és számos más rendszer is építhető rá” – nyilatkozta Assange. Szerinte a blokklánc lehetővé teheti, hogy a nyilvánosság számára biztosítsuk az igazságot, megvédve azt az állami vagy vállalati manipulációktól.

Kapcsolódó tartalom: Először jelent meg nyilvánosság előtt szabadulása óta Julian Assange

Assange véleménye a Bitcoin és a blokklánc fejlődéséről

Assange kiszabadulása után egy másik világ fogadta: a globális világjárvány, infláció és háborúk uralják a híreket, miközben a Bitcoin népszerűsége és elfogadottsága folyamatosan növekedett. Salvador és Bhután hivatalosan is tartalékként tart Bitcoint, és az Egyesült Államokban is egyre többen beszélnek a „Bitcoin standard” lehetőségéről. Ennek ellenére Assange szerint a blokklánc egyéb alkalmazásai, például az újságírásban való felhasználása, legalább annyira fontosak, ha nem fontosabbak, mint maga a Bitcoin.

„A blokklánc forradalmasíthatja a hírszolgáltatást, és megőrizheti az igazságot, még egy olyan világban is, amely folyamatosan változik” – véli Assange.

Összegzés

Julian Assange, a szabad információáramlásért folytatott harc egyik legismertebb alakja, úgy látja, hogy a blokklánc technológia túlmutat a pénzügyi rendszereken. Az újságírás és az igazság megőrzésében rejlő potenciálja hatalmas lehetőségeket kínál a jövőben. A blokklánc technológia biztosíthatja, hogy az információk valódiak maradjanak, és ne lehessen őket később meghamisítani. Assange úgy véli, hogy a valódi forradalom a blokklánc technológiában rejlik, amely túlmutat a kriptovalutákon, és globálisan lehetővé teszi az igazság megőrzését és védelmét a manipulációtól.