A 1,5 billió dollárt kezelő L&G az alapok tokenizációját tervezi

Az L&G vagyonkezelő már a tokenizáció bevezetését fontolgatja. A BlackRock, a a Franklin Templeton és az Abrdn után a londoni székhelyű vállalat is a blokklánc-technológiában rejlő lehetőségeket vizsgálja.

Az L&G követi a BlackRock példáját, tokenizálhatják az alapokat

A vállalat befektetési ága, a Legal & General Investment Management a világ egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltalója. Most, a tokenizáció bevezetésével olyan globális óriások nyomdokaiba léphet, mint a BlackRock és a Franklin Templeton. A cég mintegy 1,5 billió dollár kezelt vagyonnal büszkélkedhet.

Az alapok tokenizációja nagy lehetőséget rejt magában, hogy forradalmasítsa az iparágunk működését

jelentette ki korábban az LGIM.

A tokenizáció, azaz a hagyományos eszközök, például az amerikai állampapírokkal fedezett pénzpiaci alapok tokeneken keresztül történő megjelenítése a blokkláncon, egyre népszerűvé vált a hagyományos pénzügyi cégek körében.

A folyamat során egy fizikai vagy digitális eszközt digitális tokenné alakítunk át, amely aztán egy blokkláncon keresztül kereskedhetővé válik. A tokenizáció lehetőséget teremt arra, hogy bármilyen eszköz, legyen az ingatlan, műalkotás vagy egy vállalati részvény, digitális formában megosztható, cserélhető és értékesíthető legyen.

A vagyonkezelő alapok egyik kulcsfontosságú célja a hatékonyság javítása, a költségek csökkentése és a befektetési megoldások széles körének biztosítása. A tokenizáció segíthet a célok elérésében, ezért Ed Wicks, a vállalat egyik vezetője megerősítette, hogy vizsgálják tokenizált alapok bevezetésének lehetőségét.

Érdekelhet: A tokenizált valós világbeli eszközök jelenthetik a megoldást a fenntarthatóságra

A brit befektetési alapok 2023 novemberében kaptak zöld utat az eszközök tokenizációjához. A szabályozást egy kormányzati munkacsoport dolgozta ki, a Királyság Kincstára, a pénzügyi szabályozó hatóságok és olyan befektetési menedzserekkel együttműködve, mint a BlackRock.

A vállalat leköszönő vezérigazgatója szerint az alapok tokenizációja nagy lehetőséget rejt, forradalmasíthatja az iparág működését, mivel nagyobb hatékonyságot és likviditást biztosít. Valamint lehetővé teszi a jobb kockázatkezelést és a személyre szabottabb portfóliók létrehozását.

A modell lehetővé teszi az FCA által engedélyezett alapok számára, hogy a tokenizálást alkalmazzák az értékesítési és visszaváltási tranzakciókhoz. Feltéve, hogy megfelelnek bizonyos kritériumoknak, például a befektetési portfóliók csak fő befektetési eszközökből állnak, és fenntartják a hagyományos értékelési és elszámolási folyamatokat.

Kapcsolódó: