Óriási felvásárlás a kriptopiacon: 1,1 milliárd dolláros üzletre készül a Stripe?

A Stripe, az online fizetési megoldások egyik vezetője, meghatározó lépést tett a kriptopénzek piacán. Michael Arrington, a TechCrunch alapítója szerint a Stripe 1,1 milliárd dollárért felvásárolta a Bridge nevű stabilcoin platformot. Bár egyik fél sem erősítette meg hivatalosan, a hírek szerint az akvizíció már megtörtént.

Egy hatalmas akvizíció a kriptovilágban

Arrington október 20-án egy rövid bejegyzésben jelentette be a megállapodást: „Az üzlet lezárult. 1,1 milliárd dollár.” Bár részleteket nem közölt, ha a hírek igazak, ez a Stripe eddigi legnagyobb felvásárlása lesz, és egyben a kriptoszektor egyik legjelentősebb akvizíciója. A Stripe már korábban is jelezte, hogy érdeklődik a kriptopénzek iránt, és a Bridge megszerzésével tovább erősíti jelenlétét, egy új stabil platformot építve be a portfóliójába.

A Bridge és szerepe a stabilcoinok piacán

A Bridge 2022-ben alakult, és két korábbi Coinbase vezető, Zach Abrams és Sean Yu alapította. Céljuk, hogy stabilcoin-alapú fizetési hálózatot hozzanak létre, amely a SWIFT rendszerekhez hasonlóan működik, de modernebb és hatékonyabb megoldásokat kínál. A platform segítségével a vállalkozások stabilcoinok létrehozására, tárolására, küldésére és elfogadására is képesek, ami gyorsabb és olcsóbb tranzakciókat tesz lehetővé, mint a hagyományos hitelkártyás rendszerek.

A Bridge 58 millió dolláros befektetést kapott olyan neves cégektől, mint a Sequoia és a Ribbit, ami jól mutatja a platform potenciálját. Ez a felvásárlás tovább növelheti a cég piaci jelenlétét, és fontos szereplővé válhat a kriptoalapú fizetések világában.

A Stripe előretörése a kriptopiacon

A Stripe már korábban is tett lépéseket a kriptopénzek irányába. A vállalat bevezette a stabilcoin-tranzakciók támogatását, például a Circle USD-t (USDC) integrálva a rendszerébe. A Bridge felvásárlásával a Stripe tovább erősíti jelenlétét a kriptoszektorban, és ezzel a lépéssel a decentralizált pénzügyi megoldások egyik meghatározó szereplőjévé válhat.