Megrendezésre kerül Szlovénia első Bitcoin konferenciája, a NiceHashX!

A NiceHash vezető hashráta piactér bejelentette, hogy idén ősszel megrendezésre kerül a szlovéniai Maribor legelső Bitcoin konferenciája. A NiceHashX nevet viselő esemény november 8-án és 9-én várja érdeklődőit Maribor városában, ahol 2014-ben két egyetemista létrehozta a platformot.

A konferencia egyik legfőbb célja, hogy Maribort, és ezzel együtt Szlovéniát is egy Bitcoin-központtá varázsolják. Az országban már több, mint 1 000 vállalat fogadja el a BTC-t, mint fizetési eszközt, és ez az esemény most azon maribori vállalatok megismertetésére szolgál, melyek aktívan használják a Bitcoin technológiáját.

“Boldogsággal tölt el bennünket, hogy megmutassuk a világnak, hogy Szlovénia miként vezeti az európai Bitcoin adaptációt – mondta Vladimir Hozjan, a NiceHash vezérigazgatója. “10 éves tapasztaltunkkal az iparban, fenomenális növekedést tapasztaltunk a Bitcoin iránti érdeklődésben, mind Mariborban, mind az ország többi részén. Csatlakozz hozzánk, hogy megünnepeljük a Bitcoint, melyet a hétköznapi emberektől kezdve a legkiemelkedőbb előadók is használnak nálunk.”

Előadók és programok

A konferencián olyan előadókat lesz esélyünk meghallgatni, mint Saifedean Ammous, a The Bitcoin Standard könyv szerzője, Joe Hall (Nakamoto), a Cointelegraph volt riportere, Martin Kuchař, a BTC Prague konferencia vezérigazgatója, Pierre Corbin, a Bitcoin FilmFest társalapítója, Jameson Lopp, a CASA techonoógiai vezetője, és sokan mások. Lesz szó többek között az európai Bitcoin adaptációról és szabályozásról, a bányászatról, valamint a tőzsdék jövőjéről a fokozott szabályozási hangulat közepette.

A résztvevőket izgalmas expo kiállítás várja, 3 nagyszínpad, és side-eventek sokasága – például egy VIP vacsorával kísért after-party DJ Claptone társaságában. Továbbá a NiceHash elindított egy BTC fizetési megoldást, amit helyben a konferencián, de még a környező városokban is kipróbálhatunk.

A konferencia helyszíne a Pohorje hegységek ölében található, ami nem csak a téli sportok, de a borok szerelmeseinek is egy különálló élményt nyújt. Maribor különlegessége lenyűgöző építészetében, hangulatos kávézóiban rejlik, aminek hála 2012-ben elnyerte az “Európai Kultúra Központja” címet.

Az európai országok közül Szlovénia rendelkezik a második legnagyobb számú blokklánc-startuppal Svájc után, és az egy főre jutó Bitcoin-elfogadási arány is igen magas. Az ország több Bitcoin-témájú hellyel is büszkélkedhet, mint például a BTC City Ljubljanában, és a Satoshi-emlékmű. Számos vállalkozás; éttermek, szállodák, kávézók, szupermarketek is elfogadják a bitcoint. A kriptoközösséget tekintve pedig az előrejelzések szerint 2028-ra 385 700 kripto felhasználója lesz Szlovéniának, ami a lakosság 20%-át jelenti.

A NiceHashről:

A NiceHash a bányászati szektor egy kiemelkedő vállalata. A 2014-ben, Szlovéniában alapított hashráta piactér világelső a saját területén és emberek millióinak segített a Bitcoin adaptációban. A NiceHash a bányászati és Bitcoin fizetési szolgáltatások átfogó ökoszisztémáját kínálja, és elindította a világelső, teljes mértékben automatizált Lightning kifizetéseket a bányászok számára 2024-ben.