Felrobbant a GameFi ipar, hogyan válaszd ki a legjobb P2E játékot?

A játékkal való pénzkeresés sokáig csak álom volt, de a P2E játékoknak köszönhetően valósággá vált.

2024-re GameFi letarolta piacot, és az ingyenes P2E játékok ellepték a világot. A játék és a pénzügyek végre egyesültek, és számos izgalmas lehetőséget teremtettek.

Mik azok a P2E játékok?

A P2E játék elsőre hagyományos videojátéknak tűnhet, de van benne egy nagy csavar. Valódi pénzt lehet vele keresni. A projektek a blokklánc-technológiát használnak, hogy a játékbeli tárgyak és jutalmak tulajdonjogát átadják a játékosoknak.

A jutalmak feloldásához általában nincs más teendőd, mint teljesíteni a játékban kapott feladatokat, kriptovalutákért és NFT jutalmakért cserébe. A kapott eszközök valós értékkel rendelkeznek, ezért könnyen pénzre válthatók.

Hogyan válaszd ki a megfelelő játékot?

A rengeteg játék közül nehéz lehet kiválasztani a számunkra megfelelőt. Elsőre az alábbi tényezőket érdemes figyelned.

Fontos, hogy a játék ingyenes kezdést biztosítson. Legyen felhasználóbarát és szórakoztató.

Emellett talán a legfontosabb, hogy valóban lehessen vele eszközökhöz jutni és azokat valódi pénzre váltani, valamint kiutalni. A bizalom egyik jele lehet a nagy közösség és a sok aktív játékos.

Érdekelhet: Miként elemezzük a GameFi projekteket? – íme 3 fontos mutató

Ezek a legnépszerűbb ingyenes P2E játékok

Nézzünk meg néhányat a legjobb ingyenes P2E játékok közül. A listát a DailyHodl készítette.

  • Axie Infinity. Nevelj és harcolj az Axie-knek nevezett aranyos lényekkel. A játék 2022-ben több mint 2,5 millió havi felhasználóval rendelkezett.
  • CryptoKitties. Gyűjts és tenyéssz virtuális macskákat. A játékot hatalmas NFT-őrület övezi, néhány ritka token több ezer dollárért kelt el.
  • Splinterlands. Kártyajáték, ahol másokkal mérheted össze a tudásod, jutalmakért cserébe.
  • Gods Unchained. Egy másik kártyajáték istenekkel és mitikus lényekkel.
  • My Neighbor Alice. Építsd és menedzseld a saját virtuális szigeteidet.
  • Illuvium. Egy open-world fantasy harci játék. Az egyik legújabb és vizuálisan legimpozánsabb blokkláncjáték.
  • Alien Worlds. Bányássz nyersanyagokat és fedezd fel a különböző bolygókat.
  • Decentraland. Egy virtuális világ, ahol földet vásárolhatsz és élményeket gyűjhetsz. Egyes virtuális telkek milliókért keltek el.
  • The Sandbox. Építs és játssz a saját voxel-alapú világodban. Olyan, mint a Minecraft, csak a kriptovaluták minden előnyével.

Hogyan maximalizáld a jövedelmed

A megfelelő stratégiák elengedhetetlenek ahhoz, hogy jelentős jövedelemre tegyél szert. Ezért érdemes olyan játékot játszani, amit nagyon szeretsz, hogy a kellemes időtöltés összekapcsolódjon a profitteremtéssel.

Érdemes lehet a közösségekhez is csatlakozni, mivel a tapasztalt tagok gyakran ismerik a jól bevált trükköket. De a türelem elengedhetetlen, a P2E játékok nem tesznek egyik napról a másikra gazdaggá.

Mindig legyél tájékozott, szerezd meg legfrissebb információkat a játékfrissítésekkel és a piaci trendekkel kapcsolatban. Vigyázz a magas jutalmat ígérő eseményekkel, mert a kockázat is magas lehet. A legfontosabb, hogy óvakodj az átverésektől és a valótlan ígéretektől.

Gyorsan fejlődő ökoszisztéma

Olyan nagy nevek, mint a Ubisoft és a Square Enix már beléptek a blokkláncjátékok világába. Ez a jövőben még több lehetőséget teremthet, ahogy az új szereplők tovább bővítik a piacot.

A munka és a játék közötti határvonal egyre inkább elmosódik, mert a játék sokak számára életképes bevételi forrássá válhat. Azonban ne feledd! Lehet, hogy ezek a játékok szórakoztató módját jelentik a plusz keresetnek, de nem garantálnak biztos jövedelmet. Játssz felelősségteljesen, és soha ne fektess be többet, mint amennyit elveszíthetsz.

Készen állsz a P2E utazás megkezdésére? Válassz egy játékot, ami megragadja a figyelmedet, vesd bele magad, és ami a legfontosabb, érezd jól magad. Ki tudja. Lehet, hogy a játékhobbidból egy szép mellékállás lesz.