Megérkezett a fizikai arany NFT a Bitcoin blokkláncára

A Bitcoint, a mint a legnépszerűbb kriptovalutát gyakran „digitális aranyként” emlegetik. De tudtad, hogy lehetséges fizikai arannyal is kereskedni a Bitcoin blokkláncon az Ordinals protokollon keresztül? Ez lényegében azt jelenti, az arany NFT kibocsátásnak lehetősége felkerült a Bitcoin blokkláncába kódolva.

Arany NFT a Bitcoin hálózatán

A Swarm Markets és OrdinalsBot együttműködése aranyrudakba kínál befektetést a Bitcoin hálózatán.

A Swarm and OrdinalsBot szolgáltatása magában foglalja a satoshik egyedi aranyrudak sorozatszámaival történő feliratozását, ami gyakorlatilag lehetővé teszi, hogy a Bitcoin Ordinals protokollja szerint kereskedjenek velük. A sorozatszám az arany egyedi ujjlenyomata, ami révén pontosan beazonosítható a fizikai eszköz.

A Swarm Markets, a BaFin német szabályozó által engedélyezett valós eszközök tokenizálására és kereskedésére (RWA) szakosodott platformja. Az arany NFT lesz az első elérhető RWA a Trio-n, az OrdinalsBot által kifejlesztett piactéren, amely az év végén indul.

Az Ordinals magában foglalja az egyes satoshik képekkel vagy szöveggel való feliratozását. Ezzel egyedivé tehetőek a Bitcoin legkisebb egységei a blokkláncon. Ez tulajdonképpen egy Bitcoin alapú nem helyettesíthető token vagyis egy NFT létrehozását jelenti.

A feliratozás segítségével az arany NFT tokenek kereskedhetőek is lesznek a Bitcoin hálózatán az Ordinals protokoll segítségével.

Bitcoin, a digitális arany

A Bitcoint gyakran az arannyal hozzák párhuzamba, leginkább azon tulajdonsága miatt, hogy véges mindkét eszköz kínálata, ami miatt jól használhatóak értéktároló eszközként.

A BTC azonban nem mindig teljesít olyan jól, mint az arany kockázatos helyzetekben. Például az idei év harmadik negyedévében, az Egyesült Államok recessziójával kapcsolatos aggodalmak közepette, amikor az arany 10%-kal rekordmagasságra emelkedett, a BTC elhanyagolható, 0,8%-os nyereséget ért csak el.

„A befektetőknek többé nem kell vitatkozniuk arról, hogy valódi vagy digitális aranyat tartsanak-e. A Swarm és Ordinals protokoll most lehetőséget kínál arra, hogy mindkettőt egyszerre tartsák, egyetlen blokkláncot használva közös infrastruktúraként.” – mondta Timo Lehes, a Swarm társalapítója a csütörtöki sajtóközleményében.