A Stellar és a MasterCard partnerségre lépett

A Stellar Development Foundation és a globális fizetési óriás Mastercard összefogott, hogy lehetővé tegye a pénzmozgatások és peer-to-peer átutalások címkézését a Stellar hálózatán. A partnerség keretében a Mastercard Crypto Credential rendszerét integrálják a Stellar hálózatába. A rendszer integrációja lehetővé teszi a törvényes és jóváhagyott interakciókat más nyilvános blokklánc hálózatok és a Stellar között. A partnerség válasz a kriptoátutalások során felmerült felhasználói nehézségekre.

A Crypto Credential rendszer lehetővé teszi, hogy a Stellar ökoszisztémában a felhasználók kriptovaluta alapú tranzakciókat kezdeményezzenek és teljesítsenek, kizárólag a címzett e-mail címét használva. A rendszer a színfalak mögött összekapcsolja a feladót és a címzetteket, hogy a tranzakció a fizetési szabályoknak megfelelően, rendeltetésszerűen teljesüljön.

A Stellar a MasterCard segítségével még több felhasználót szeretne elérni

Miután sikeresen integrálódik a Stellar blokkláncába, az átutalási rendszer számos kompatibilis és biztonságos segédprogramot tesz elérhetővé az olyan digitális tárcaszolgáltatók számára, mint a Coins.ph, a Mercado Bitcoin és a Wirex. A rendszer felügyelni fogja az ügyfelek és a vállalkozások közötti megbízható interakciókat is. Biztosítva, hogy minden felhasználó megfeleljen az előre meghatározott ellenőrzési szabványoknak. A technológia a felhasználók közötti biztonságot is elősegíti azáltal, hogy lehetővé teszi a metaadatok és a létfontosságú információk cseréjét. Azokét, amelyeket a felhasználóknak továbbítaniuk kell, különösen a határokon átnyúló fizetések és nemzetközi tranzakciók végrehajtása során.

A partnerség célja kezdetben az lesz, hogy a Stellar blokkláncán lehetővé tegye a hitelesítéseket a peer-to-peer átutalások és pénzmozgatások számára. A projekt ezután kiterjed majd annak vizsgálatára is, hogy a Stellar ökoszisztémája miként profitálhat a Mastercard szolgáltatásaiból, hogy új alkalmazásokat tegyen elérhetővé a Web3 fejlesztés számára. A Mastercard Crypto Credential a Stellar hálózaton egyszerűsíti a tranzakciókat és javítja a biztonságot. Így a blokklánc technológia világszerte több felhasználó számára válhat elérhetőbbé és vonzóbbá.

Denelle Dixon, a Stellar Fejlesztési Alapítvány vezérigazgatója szerint az együttműködés a jelenleginél hatékonyabbá teszi a Stellar hálózaton történő tranzakciókat, így a hálózat a felhasználási esetek szélesebb körét tudja kezelni.

A MasterCard és a kriptovaluták

A Mastercard folyamatosan projekteken dolgozik a kriptovaluták és a blokklánc-technológia integrálására a mainstream pénzügyek világában. A fizetési kártyaszolgáltató május 29-én indította el a Crypto Credential rendszert, hogy a kriptotranzakciókat egyszerűsítse. A cél, hogy a bonyolult blokklánccímeket felhasználóbarát címkékkel, például e-mail címekkel helyettesítse. Aztán a múlt hónapban a cég bevezetett egy új betéti kártyát a nem letéti tárcák számára, amely több digitális eszközt, köztük Bitcoint is támogat. Az innovatív fejlesztés a Mercuryóval, egy európai kriptofizetési szolgáltatóval kötött partnerségnek köszönhető. Aztán a Spend nevű, Mastercard-alapú betéti kártya megkönnyíti a kártyatulajdonosok számára, hogy kriptovagyonukat közvetlenül a pénztárcájukból költsék el a különböző láncokon keresztül. A kártya tipikus betéti kártyaként működik, a Mastercard kereskedői hálózatában való átjárhatósággal. A Spend betéti kártya a Google Play és az Apple Pay platformokkal is integrálható, hogy megkönnyítse az online kriptofizetési megoldásokat.