Ismét rekord magas a Bitcoin tranzakciós díj – és megint ugyanaz van a háttérben

A Bitcoin Runes tranzakciók aktivitása ismét növekszik, már háromszoros szinten van az augusztusi tranzakciókhoz képest. Ennek pedig fájdalmas következménye van.

Ismét rekord magasan van a Bitcoin tranzakciós díj

A Bitcoin hálózata ismét rekord magas díjakkal küzd a Runes Protocol őrületes aktivitása miatt, amely a negyedik felezési esemény óta foglalja le a hálózat egy részét. Több hónapos inaktivitás után a rúnák (runes) újjáéledtek.

Az IntoTheBlock által összeállított legfrissebb adatok azt mutatják, hogy a Bitcoin Runes tranzakciók száma megháromszorozódott az augusztusi mélypont óta. Ez a megújult érdeklődés közvetlen hatással volt a Bitcoin tranzakciós díjaira is, amelyek ezen a héten több mint 32%-kal emelkedtek, ami augusztus óta a legmagasabb szintet jelenti.

Bitcoin Runes aktivitás

A díjak megugrása a blokkterületek iránti megnövekedett keresletre utal. A Runes protokol Bitcoin-hálózatra gyakorolt ​​hatása azért érezhető ennyire, mert ezek a tranzakciók elfoglalták a blokklánc blokkterületének több mint 50%-át. Ugyanakkor ez a helyzet a Bitcoin-bányászok javát is szolgálja, akik együttesen 5 millió dollárt kerestek tranzakciós díjakból csak az elmúlt héten.

Bitcoin hálózat tranzakciói

Az aktivitás növekedése a díjak jelentős növekedését is eredményezte.

Az átlagos BTC utalás medián díja 7,944 sat/vB-ről 13,111 sat/vB-re ugrott, ami nagyjából 65%-os emelkedés egyetlen nap alatt. Alkimiya elemző cég négy különálló kiugrást észlelt a díjak mértékében, a legmagasabb medián díj elérte az 50 sat/vB-t, és mindez négy különböző Bitcoin Runes kibocsátáshoz kapcsolódik.

A hype elhalványult, de ettől még használják a tokenet

A Runes protokoll a 840 000. blokkon debütált a Bitcoin áprilisi blokkjutalom felezésével párhuzamosan. A Bitcoin Runes protokoll célja, hogy fokozza a láncon belüli aktivitást. Casey Rodarmor, az Ordinals mögött álló fejlesztő által létrehozott Runes lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját tokeneket adjanak ki a Bitcoin hálózatán. Ezt a protokollt úgy tervezték, hogy javítsa a BRC-20 szabványt, amely a drága token létrehozási és kezelési folyamatairól ismert.

A Bitcoin felezés napján a Runes több mint 62 millió dollár bevételt produkált, és jelentősen hozzájárult a napi tranzakciós díj-emelkedéshez. Ekkor a tranzakciónkénti átlagos díj minden idők csúcsát 128 dolláron ért el. A protokoll elindítását követő első héten a rúnák által vezérelt tranzakciók uralták a Bitcoin hálózatát. A Runes protokoll által végzett tevékenység azonban jelentősen csökkent a következő hetekben, bár a használatuk továbbra is fennáll a mai napig.