Anomin mobilinternetezés decentralizált eSIM kártyával

A decentralizált eSIM kártyák használatával az utazók és a digitális nomádok könnyedén hozzáférhetnek a globális mobilhálózatokhoz és az internethez anélkül, hogy hagyományos szolgáltatókat kellene használniuk vagy drága roamingdíjakat kellene fizetniük. A Boundless a növekvő decentralizált fizikai infrastruktúra-hálózatok (DePIN) szektorának legújabb szereplője és ezen a héten indult el belső tesztelésre. A hivatalos bevezetést november közepére tervezik.

A Boundless új távlatokat nyithat meg

A Boundless szolgáltatása internet-hozzáférést biztosít, teljesen privát, és a vásárláshoz nem szükséges KYC követelmények teljesítése. Ezt mondta a szolgáltatásról Isaac Rodgin, a Liquify validátor node-okat kezelő és blokkláncprojekteket támogató cég üzletfejlesztési vezetője. A Boundless a Dentnet blokklánc fejlesztőjével partnerségben indult el a Liquify termékeként. Rodgin szerint az új szolgáltatással megszűnik az a probléma, hogy minden egyes országba utazásnál újabb eSIM kártyákat ell vásárolni. Maga a termék valójában egy kényelmes platform 5G adat vásárlásához. Tehát a fejlesztők minden komplexitást kivettek a folyamatból és egy Web2-es egyszerű felületet hoztak létre a csatlakozáshoz. Rodgin szerint a Boundless legfőbb vonzereje az adatvédelem. A decentralizációnak köszönhetően az adatok nem lesznek visszakereshetőek, tekintve, hogy azokat egy aggregált poolba küldik. Illetve alapvetően elfedik az adatokat, nem kötik senki fiókjához.

Természetesen ez az anonimitás csak annyira biztonságos, mint a felhasználó weboldalai és tevékenységei. Ha rosszindulatú dolgokat csinál valaki, akkor ugyanúgy lenyomozható és elkapható a felhasználó. A decentralizált telekommunikációs technológiát építő versenytársak közé tartozik a Bloxsim, a Helium, a DCConnect Global és a Roam. A BitRefill webáruháza eSIM-kártyákat kínál, amelyeket az ügyfelek Google Pay, Apple Pay, hitelkártyával és egyre növekvő számú kriptovalutával, köztük Bitcoin, Ethereum, USDT és Dogecoin segítségével is megvásárolhatnak. Rodgin szerint, amikor a Boundless szolgáltatás teljes mértékben elindul a jövő hónapban, az 5G adatcsomagokat hitelkártyával, Bitcoin, Ethereum, USDC vagy DentX, a Dentnet blokklánc natív tokenje segítségével lehet megvásárolni. Bár az árazást még nem hozták nyilvánosságra, Rodgin elismerte, hogy a Boundless csomag alapvetően drága lehet, és azoknak szól, akik nem félnek egy kicsit többet fizetni az adatvédelemért. A megoldás leginkább azoknak szól, akik az anonimitásért és a kriptós fizetésért hajlandóak egy kicsit többet leszurkolni.