A világ legnagyobb Bitcoin konferenciáját idén Abu Dhabiban rendezik meg

A Bitcoin konferenciák az elmúlt évtizedben a gyorsan fejlődő blokklánc technológiával együtt párhuzamosan alakultak ki. A fejlesztők, vállalkozók, befektetők és kutatók összekapcsolására rendezett események jelentős szerepet játszottak a kriptovilág fejlődésében, központi találkozópontokat biztosítva a globális közösség számára.

Az idei év legnagyobb Bitcoin konferenciája 2024 decemberében kerül megrendezésre Abu Dhabiban, a világhírű ADNEC Centerben. A Bitcoin MENA keretein belül a kriptovaluta-ipar legbefolyásosabb szereplői is saját előadással készülnek.

Decemberben Abu Dhabiba érkezik a Bitcoin Conference

A Bitcoin Conference, a világ legnagyobb Bitcoin-tematikájú eseménye idén december 9-10-én Abu Dhabiban kerül megrendezésre. Az első közel-keleti és észak-afrikai konferencia az ADNEC Centerben kerül lebonyolításra.

A globális konferenciasorozat regionális részeként, együttműködve a Capital Events-szel a Bitcoin MENA összehozza a kriptovaluta iparágának legbefolyásosabb szereplőit, vállalatait és előadóit, hogy megvitassák a felgyorsuló blokklánc-iparág kulcsfontosságú kérdéseit a Közel-Keleten. A Bitcoin 2024 elsöprő Nashville-i sikere után a sorozat ellátogat a regionális központnak számító Egyesült Arab Emírségekbe, ahol a Bitcoinra úgy tekintenek, mint az „új aranyra”.

A konferencia keretein belül bemutatják az ország demográfiai és stratégiai előnyeit is. A bőséges energiaforrások, jelentős tőketartalékok és a virágzó innovációs ökoszisztéma mellett Abu Dhabi és Dubai a világ vállalkozóinak új kedvenc helyszínévé vált az elmúlt években.

Programok, előadások, fellépők

A Bitcoin MENA kétnapos eseménye mindössze 299 dollárért látogatható, azonban a bálnák számára a VIP bérlet 2999 dollárért is elérhető. A kétnapos eseményen olyan előadókkal találkozhatunk, mint a Fehér Ház korábbi kommunikációs igazgatója, Anthony Scaramucci, a Binance regionális piacokért felelős vezetője, Vishal Sacheendran, a szerbiai Fülöp herceg vagy az eToro társalapítója és vezérigazgatója, Yoni Assia.

A több mint 100 szponzor és kiállító által támogatott eseményen 500-nál is több vállalat képviselteti magát, amik közül érdemes kiemelni az eToro-t, mint az esemény hivatalos főszponzorát. A Bitcoin MENA mindemellett lehetőséget kínál a résztvevők számára, hogy nagy hatású megbeszélésekben vegyenek részt, kapcsolatba léphessenek az iparág vezetőivel és megtapasztalják a technológia és a művészet fúzióját egy dinamikus kiállítási csarnokban.

A korábbi eseményekből kiindulva mindenki számára ajánlott a részvétel, akik szeretnének részt venni a pénzügyi jövő alakításában.

A Bitcoin konferenciák fejlődése

A Bitcoin-tematikájú konferenciák a 2010-es évek elején még viszonylag kicsi és szűk fórumok voltak, ahol leginkább a fejlesztők és tech-rajongók vettek részt. Az első hivatalos konferenciát 2011-ben tartották New York-ban, ahol a Bitcoin Foundation is megalapult.

A mainstream figyelem kezdete 2014-re tehető, amikor elkezdett a digitális eszköz árfolyama növekedni. A 2015-ben a CoinDesk által szervezett Consensus Conference az egyik legjelentősebb ilyen esemény volt. 2018-tól, a decentralizált pénzügyek (DeFi) és az NFT-k megjelenésével a konferenciák első sorban hálózatépítési lehetőségekké váltak. A vállalatok és startupok ekkorra időzítették jelentős bejelentéseiket, a tudásmegosztás mellett pedig előkerült a szabályozás és a befektetési lehetőségek kérdésköre is.

2024-ben a Nashville-i Bitcoin 2024 elsöprő sikert aratott. A több mint 22 ezer résztvevőt vonzó eseményen 350-nél is több előadó lépett fel, akik közül mindenképp ki kell emelni Donald J. Trump amerikai elnökjelöltet és Michael Saylor-t, a MicroStrategy vezérigazgatóját.

Amennyiben az események évről évre ilyen fejlődést folytatnak, úgy a 2024 decemberi Bitcoin MENA előszobája lehet egy újgenerációs sorozatnak, ami nemcsak a tech-rajongók és fejlesztők számára lehet érdekes.