Már a Fortnite-ot is lenyomta az Off The Grid

Az Off The Grid, a Gunzilla Games által fejlesztett battle royale típusú, ingyenes játék az Avalanche (AVAX) alhálózatán, a Gunz hálózaton működik. 2024. október 11-én az Epic Games platformjának legnépszerűbb ingyenesen játszható játéka lett. Három nappal később továbbra is a lista élén állt. Október 8-i korai hozzáféréses indulása óta hatalmas érdeklődést mutatkozik a játék iránt. És valószínűleg már a hype is hajtja az érdeklődést, de a játék olyan legendás battle royale játékokat is lenyomott, mint a Fortnite vagy a Rocket League. A Fortnite egyértelműen egyébként a játéktípus gigásza, nem csoda, hogy mindenki felkapta a fejét az adatokra. Emellett október 13-án az Off The Grid a 11. helyen állt az összes játékfajta között, a rendkívül népszerű League of Legends (LOL) felett.

NFT-ken keresztül pörgethetjük meg karakterünket az Off The Gridben

De a hype mindenhol tombol, október 11-én a hatodik legnézettebb játék volt a Twitch streaming platformon. Maga az Off The Grid battle royale játék, amelyben 150 játékos áll egymással szemben egy térképen, amelyik folyamatosan zsugorodik. Az utolsó állva maradt játékos nyeri a játékot. Viszont annyival megpörgették még az Off The Gridet, hogy itt nem szimplán battle royale-ról van szó, hanem az ellenfelek kiiktatása mellett célokat is teljesíteni lehet, kell. A Fortnite-hoz hasonlóan ez a videojáték is az Unreal Engine 5 technológiával készült, amely az Epic Games által fejlesztett játékmotor legújabb verziója. A PS5-ön, Xboxon és PC-n elérhető játékban a játékosok nem játszható karakterekkel (NPC-k) is interakcióba lépnek.

A játék gazdasága az Avalanche hálózatán, a Gunzon alapul. Bár a játék ingyenesen játszható, a játékosok választhatják azt is, hogy fizetnek díjat a játékélmény fokozásáért, a karakterük testreszabásáért, a különleges eseményeken való részvételért és az értékes tárgyak (NFT-k formájában), például fegyverek, skinek stb. kereskedelméért. Ahelyett viszont, hogy hagyományos kriptovalutákat, például ETH-t használnának a díjak kifizetésére, játékspecifikus tokeneket használnak. A pletykák szerint a játék mögött álló csapat egy GUN nevű natív tokent kíván integrálni a játékba. Azonban hivatalosan még nem közöltek semmit erről a lehetőségről. Így csak pletyka az is, hogy a játékban majd GUN-t lehet keresni-szerezni. Amit aztán más Gunzilla-játékokban is fel lehetne használni.