Egyes elemzők a közelgő altcoin szezon jeleit látják már

Október hónapjában elég volatilis kriptopiacot láthatunk eddig, számos altcoin értéke például jelentősebb csökkenést mutatott. A BTC aktuálisan 63 ezer dollár környékén mozog, de igazából a legnagyobb kriptovaluta 60 ezer dollár környékén van az elmúlt 30 napot nézve (aktuálisan: BTC Price BTC Price ). A közel-keleti politikai feszültségek és más makrotényezők miatt a globális kriptopiaci kapitalizáció az elmúlt tíz napban 6%-ot zuhant. Viszont kriptoinfluenszerek és elemzők úgy vélik, hogy valamiféle pozitív hangulat kezd kialakulni és a láthatáron feltűnt egy lehetséges altcoin-szezon. Egy Moustache álnéven futó, 136 ezer követővel rendelkező elemző október 11-én azt állította az X-en, az ún. Altcoin Szezon Index az elmúlt 3,5 során most mutatja az egyik leginkább bikapiaci mintázatát. Ez az inverz fej és váll forma.

Maga az Altcoin Szezon Index a piaci trendeket figyeli, hogy meghatározza, hogy az altcoinok felülmúlják-e a bitcoint. Moustache megfigyelése azt sugallja, hogy az altcoinok irányába történő elmozdulás lehet folyamatban, amit az index inverz fej-váll mintázata is bizonyít. Ez a bikás minta azt jelzi, hogy a vevők kezdik átvenni az irányítást piac felett.

A TOTAL2 (az összes altcoin együttes piaci kapitalizációja) relatív erősség indexének (RSI) fokozatos emelkedése alátámasztja ezt a kilátást. A relatív erősség index egy adott időszak árfolyamemelkedéseit hasonlítja az adott időszak csökkenéseihez. Változásának sebessége gyakorlatilag azonos a piaci árfolyamok változásával.

Vannak pozitív jelet sugalló indikátorok

A cikk írásának pillanatában a TOTAL2 904 milliárd dollár, ami 10 százalékos csökkenés fél év alatt.

A TOTAL2 RSI-je emelkedő tendenciában van, 53,15-nél. Ez az érték az altcoin piacon a felhalmozódás folyamatos emelkedését jelzi. Egy másik álnéven posztoló elemző is osztja egyébként az X-en terjedő véleményt. A Titan of Crypto kiemelte, hogy a piac sztochasztikus RSI-je bikapiaci trendbe fordult a háromhetes grafikonon. A sztochasztikus RSI egy technikai elemzési mutató, amelyet annak meghatározására használnak, hogy egy eszköz túlvett vagy túladott-e éppen. A Titan of Crypto szerint amikor a sztochasztikus RSI bikapiaci trendet mutat, akkor felfelé irányuló mozgás várható. De más indikátorok is utalnak az altcoin-szezon kezdetére.

Például a Balance of Power (BoP) mutatója, amely a piaci vételi és eladási nyomás erősségét méri, pozitív, 0,48-as értéken áll. A pozitív BoP értékek azt jelzik, hogy a vevők irányítanak, ami felfelé irányuló lendületre utal. Ha a vételi lendület folytatódik, a TOTAL2 akár átlépheti az 1 billió dolláros küszöböt is. Ha viszont a Bitcoin dominanciája magára talál, akkor akár a 900 milliárd dollár alá is bezuhanhat a TOTAL2.