A nyári mélypont után megindultak felfelé a Bitcoin Rúnák

A Bitcoin Rúnák (Runes) protokollja segítségével már egy ideje (április óta) helyettesíthető tokeneket lehet egyszerűen létrehozni a Bitcoin láncán. Az első nagy megindulás után komoly visszaesés volt a Rúnák iránti keresletben. Most viszont úgy tűnik, hogy ismét emelkedés jön és a Rúnák kilábalhatnak a nyári mélypontról. A felemelkedést olyan népszerű Rúnák vezetik, mint a PUPS, amelynél most az látható a Magic Edenen, hogy az ára az elmúlt 30 napban 688%-kal emelkedett és 222 millió dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik.

Repül felfelé a BILLION-DOLLAR-CAT is, amelynek a piaci kapitalizációja már eléri a 84 millió dollárt. Azután, hogy az elmúlt hét napban 92%-ot emelkedett az ára. De igazából görgethetünk is a Rúnák listáján, nem nagyon találunk csökkenést vagy „piros” mutatókat.

A DOG-GO-TO-THE-MOON 502 millió dollár feletti piaci kapitalizációval rendelkezik, azután, hogy az elmúlt 30 napban 75% körüli emelkedést mutatott az ára. Piaci kapitalizációja annyira nem kimagasló még ugyan, de a Rúnák között említésre méltó teljesítménye volt az elmúlt 30 napban a SATOSHI-NAKAMOTO és a LOBO-THE-WOLF-PUP nevű Rúnáknak is. Mindkettő 100% feletti emelkedést produkált az elmúlt 30 napban. Fontos megemlíteni, hogy ez egy dinamikusan változó helyzet, a most leírt adatok október 12-ei állapotot tükröznek.

A Rúnák ígéretes jövő előtt állnak

A fentiekből ebből már leszűrhető az is, hogy a Rúnák valójában Bitcoin mémcoinok. A Rúnákkal igyekszik lépést tartani a Bitcoin a Solana és az Ethereum mémcoin piacaival, amelyek az elmúlt hetekben szintén nagyot emelkedtek. Az Ord.io alapítója, Leonidas nemrég arról posztolt az X-en, hogy ha valaki a nyáron a mémcoinokba fektetett a Bitcoin helyett, akkor az igazán durva veszteségeket szenvedhetett el.

De most már visszatérés látható. A Magic Eden szerint a Rúnák teljes volumene megduplázódott az elmúlt héten, ahogy a platform közelgő „swaps” funkciója iránti várakozás egyre nő. Ezek a swapok lehetővé teszik majd a felhasználók számára, hogy egy rúnagyűjteményt egy másik gyűjteményre, vagy akár csak Bitcoinra cseréljenek. Ez lehetővé teszi majd a jobb likviditást és a gyors be- és kilépés lehetőségét. Jelenleg a felhasználók csak alacsony likviditású megbízási könyveken és liciteken keresztül vásárolhatnak Rúnákat. A swapolásra való átállás sokkal hasonlóbbá teszi a felhasználói élményt, mint a tokenek kereskedelme más láncokon, például az Ethereumon. És még egy lökés lehet a teljes rúnapiacnak. A legnagyobb Ordinals és Runes piactér, a Magic Eden hamarosan saját tokent indít.