Mi lett volna, ha 1000 dollárért vettél volna Bitcoint, mikor a JPMorgan „értéktelennek” nevezte azt?

A világ legismertebb kriptovalutáját az évek során számtalan kritikával illették, amelyeket gyakran a legnagyobb pénzügyi intézmények fogalmaztak meg. Egy ilyen megjegyzés volt, mikor JPMorgan vezérigazgatója, Jamie Dimon 2021. októberében 10-én azt mondta, hogy a Bitcoin ”értéktelen”.

Dimon akkor tett megjegyzését nem nehéz megcáfolni, mivel a BTC BTC Price BTC Price a tegnapi nap folyamán, ami három évvel a JPMorgan vezérigazgatójának kritikája után volt, 60 972 dollárt ért. A helyzet talán érdekesebben hangzik, ha a kriptovaluta teljesítményét egy érdekes példával illusztrálnánk. A kijelentés napján a BTC ára 54 900 dollár körül volt, így bárki, aki úgy döntött volna akkor, hogy 1000 dollár értékben vásárol Bitcoint, hogy dacoljon Dimonnal, 2024. október 10-én, pontosan három évvel később 1113 dollárral rendelkezne. Ez pedig plusz 113 dollár nyereséget jelentene.

A világ egyik legnagyobb bankjának vezérigazgatója még akkor is negatívan nyilatkozott, amikor a Bitcoin 54 771,58 dolláron kereskedett, ami viszonylag közel volt egy olyan történelmi csúcshoz, amelyet csak 2024 márciusában lépett át.

A Bitcoin és a JPMorgan elmúlt három éve

A történet másik érdekes eleme, hogy a vezérigazgató akkori megjegyzése ellenére a JPMorgan már javában kínált kriptovaluta-alapokat intézményi befektetői számára. Idén a kapcsolat tovább erősödött, mivel Dimon szeptemberben kijelentette, hogy bankja mára már valószínűleg ”az egyik legnagyobb felhasználója” a blokkláncnak.

Mindezek ellenére a JPMorgan vezérigazgatójának kritikái folyamatosan elhangzanak a BTC-t illetően, és a bank elemzői többször is kétségbe vonták a digitális eszközök idei bikapiacának fenntarthatóságát.

A Bitcoin elmúlt három évét tekintve pedig az tele van pozitív változásokkal kezdve az ETF-jóváhagyásokkal, a technológiai fejlesztéseken át a szabályozási környezet megváltozásáig. De ami mégis a legfontosabb, hogy a kriptovaluta 2024 márciusában elérte a 73 000 dollárt jelentő új történelmi csúcsát, amihoz hamarosan újra visszatérhet.

Ezzel a visszatéréssel biztat Roy Mattox szakértő is, aki türelemre szólította fel a befektetőket, mivel a Bitcoin elképesztő rallyba kezd majd, amint visszamászik 73 000 dollárra.