Dogecoin stílusú egyedi külsőt kapott egy Tesla Cybertruck

Chris, aki az X közösségi médiaplatformon csak „Doge Tipping” néven fut, egy egyedi fóliázást választott a Tesla Cybertruckjának. Az egyedi külsőt nem más, mint Elon Musk kedvenc mémérméje, a dogecoin ihlette.

Ennél különlegesebb Cybertruckot még biztosan nem láttál

Egy szilícium-völgyi Tesla-tulajdonos azzal keltett feltűnést, hogy az elektromos Cybertruckját egyedi, Dogecoin internetes mémek által inspirált, a Shiba Inu kutya logójáról ismert kriptopénz dizájnjával vonta be.

A Dogecoin-témájú Cybertruckkal Chris csatlakozott a kreatívan csomagolt Teslák egyre növekvő trendjéhez. Vannak, akik katonai terepszínt választanak az autójuknak, míg mások politikai szlogenekkel vagy kreatív és színes mintázatokkal teszik egyedivé az alapból is különleges dizájnnal rendelkező Cybertruckot.

A 2013-ban létrehozott Dogecoin az elmúlt években jelentős népszerűségre tett szert, részben a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk nyilvános támogatásának köszönhetően. Musk kriptopénzről szóló tweetjei 2021 elején kezdődtek, és egy híres Oroszlánkirály DOGE mémben csúcsosodtak ki, amely jelentős rallyt indított el a Dogecoin árfolyamában.

Musk többször is lelkesedését fejezte ki a kriptovaluták iránt. A rajongása odáig fajult, hogy 2023 áprilisában rövid időre a Twitter logóját is Shiba Inura cserélte.

A Dogecoin mostanra kinőtte magát, és bátran állíthatjuk, hogy a mémként indult token már nem csak egy egyszerű vicc. Egyre több vállalkozás fogadja el fizetőeszközként, miközben a népszerűsége napról napra növekszik. Piaci kapitalizációja alapján a DOGE a 8. legnagyobb kriptovaluta.

Természetéből adódóan a token értéke drámai ingadozásokat mutat, gyakran Musk megjegyzéseire reagálva. Míg a Dogecoin 2015-ös első indulása óta közel 20 ezer százalékos emelkedést ért el, a piaci adatok szerint a 2021 júniusi csúcshoz képest 68,15%-kal maradt el.

Egy egyedi festéssel rendelkező Cybertruck. Forrás: Reddit

Az első Cybertruckokat négy évvel a hivatalos bemutatás után, 2023 decemberében adták át. Az egyedi stílus és speciális képességek miatt sokan már az előrendelés során lecsaptak rá. Azonban nem mindenki élvezhette sokáig az új elektromos pickupot, mivel az elvileg rozsdamentes acélborítás elég hamar rozsdásodni kezdett.

Bár sok tulajdonos átverve érezte magát, a többség továbbra is örömmel használja az autót. De azért, hogy az élmény igazán különleges legyen, egyre többen próbálnak egyedi festéssel és módosításokkal kitűnni a tömegből.

Borítókép forrása: reddit.com