A kriptotőzsde lehet az egyetlen jogosult a Bitfinex hack kártérítésre

Egy új amerikai kormányzati bejelentés szerint a Bitfinex lehet az egyetlen olyan szervezet, amely jogosult a 2016-os hackeléssel kapcsolatos kártérítésre.

A dokumentum szerint „A kormánynak nincs tudomása olyan személyről, aki a CVRA alapján áldozatnak vagy az MVRA alapján visszatérítésre jogosultnak minősülne a kriptotőzsdén („VICTIM VCE”) kívül”.

Amint arról a Bitfinex beszámolt, a helyzet bonyolult jogi eljárásokkal és különböző felek lehetséges követeléseivel járt. Az a megállapítás, hogy a Bitfinex az egyetlen áldozat a visszatérítés szempontjából, egyszerűsítheti a jogi eljárást, és az erőfeszítéseket a tőzsdei eszközök visszaszolgáltatására összpontosíthatja.

Az ügyfelek kártalanítása

A Bitfinex hack 2016 augusztusában történt, amikor a BTC árfolyama 600 dollár alatt mozgott. Ez azt jelenti, hogy az akkor ellopott 72 millió dollár értékű 120 000 BTC mára megszázszorozódott, és 7,4 milliárd dollárt ér.

A Bitfinex hivatalos közleményei szerint a vállalat aktívan együttműködik a bűnüldöző szervekkel az ellopott eszközök visszaszerzése érdekében. 2022 februárjában az amerikai hatóságok 94 643 BTC-t ( BTC Price BTC Price ) foglaltak le a hackeléshez kapcsolódóan, akkor mintegy 3,6 milliárd dollár értékben.

A hacket követően a tőzsde kárpótlásul BFX tokeneket bocsátott ki az ügyfelek számára, akik eladhatták, vagy elcserélhették azokat a Bitfinex anyavállalatának, az iFinexnek a részvényeire. 2017 áprilisára az összes BFX tokent visszaváltották. A bejelentés megjegyzi: „Az iFinex úgy véli, hogy ő az egyetlen áldozat, akinek a hackelésből származó pénzügyi veszteségei vannak”.

Mivel az ügyfelek kártalanítva lettek, és a bűncselekmények áldozatainak jogairól szóló törvény (CVRA) vagy a kötelező áldozatok kártalanításáról szóló törvény (MVRA) alapján nem azonosítottak más felet áldozatként, a hangsúly magára a tőzsdére szűkül. Ez a fejlemény felgyorsíthatja a lefoglalt eszközök visszaszolgáltatásához szükséges jogi eljárásokat.