Egy komoly hibára szólította fel a Word felhasználóit a Microsoft

A Microsoft nemrég arra figyelmeztette Windows felhasználóit, hogy a Word egyes dokumentumok mentése helyett törli azokat.

A vállalat szerint a hiba csak azon felhasználókat érinti, akiknek a számítógépén a Word 2409-es verziójának a 18025.20104-es buildje található. Ráadásul a probléma csak akkor jelentkezik, amennyiben az alkalmazás bezárása közben az a fájl mentésére szólítja fel őket. Miután ezt megtették, az elmenteni kívánt dokumentum előfordulhat, hogy törlésre kerül.

A hibás verzióknál a Word csak akkor törli a dokumentumaidat, ha a nevében az ”#” karakter található, vagy ha  .DOCX vagy .RTF kiterjesztéssel rendelkeznek.

A Microsoft közleménye szerint vizsgálják az esetet, és azon vannak, hogy minél hamarabb ki tudják javítani a hibát. Ameddig ez nem oldódik meg, addig azt tanácsolták, hogy az ilyen problémával küzdő felhasználóik meg tudják kerülni ezt, mivel a törölt dokumentumokat megtalálják a számítógépük szemétkosárjában.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a probléma nem jelentkezik, ha manuálisan mentjük el a fájlt, mivel csak a dokumentum bezárása után felugró mentés funkció az, ami a hibát tartalmazza. Egy másik ideiglenes megoldás az, hogy a javítás megjelenéséig visszatérhetünk a korábbi verzióra.

Az előző hónapban egy másik probléma is jelentkezett a Microsoft 365 alkalmazásban, ami például az Outlookot, a Wordöt, az Excelt és a OneNote-ot érintette. Ennek során a szöveg beírása vagy helyesírás-ellenőrzése közben összeomlást okozott, amit végül sikerült megoldaniuk.