Az Ethereum teljes kínálatának már a harmada stakelve van

Friss adatok szerint az összes ether csaknem egyharmadát stakelték már. Ez arra utal, hogy a tokenbirtokosok hosszú távú érdeklődést mutatnak az Ethereum és a segítségével szerezhető jutalmak iránt. Október 8-án publikált róla az IntoTheBlock blokklánc elemző platform, hogy az összes ether 28,9%-át stakelték. A platform kiemelte, hogy januárban a stakelt ether aránya 23,8% volt, ami azt jelenti, hogy az elmúlt 10 hónapban az összes ether további 5,1%-át stakelték. Az IntoTheBlock azt is kiemelte, hogy a stakelt ether 15,3%-a több mint három éve stakelve van. Ez az elemzés szerint ez az Ethereum jövőjébe vetett „hosszú távú bizalom” erős jele.

Az ether stakelés iránt masszív az érdeklődés

Az ether stakelés iránti növekvő érdeklődés ellenére számos kriptovaluta ára volatilis maradt. Bár az ETH nagy erőt mutatott 2024 első felében, a token árfolyama októberben kihívásokkal szembesült. Aktuálisan 2430 dollár körül van egy ether ára ( ETH Price ETH Price ), miközben március 12-én 4000 dollár felett is járt már az árfolyam. Elemzők szerint a közelmúltbeli csökkenéshez több tényező mellett hozzájárulhatott például a spot Ether tőzsdén kereskedett alapok iránti kereslet hiánya. Október 1. és október 3. között az ETH árfolyama 12%-kal zuhant, miután nem tudta átlépni a 2650 dolláros szintet. A medvés hangulat eltörölte az eszköz előző két hétben elért nyereségét.

Eközben az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin nemrég támogatta az egyéni stakelésre vonatkozó követelmények csökkentését. Október 3-án Buterin csatlakozott az X-en az egyéni stakelésről szóló vitához. Az Ethereum társalapítója felismerte annak fontosságát, hogy csökkenteni ell a minimális ETH követelményeket a befektetők számára, hogy egyedül is pénzt kereshessenek stakeléssel. Míg a kevesebb pénzzel rendelkező felhasználók számára elérhetőek a stakelési poolok, az egyedül stakelni kívánó tulajdonosoknak 32 ETH-ra lenne szükségük ehhez, ami közel 80000 dollárt ér. Buterin egy posztban elismerte, hogy ez visszatarthatja a stakelésben való szélesebb körű részvételt.