A Revolut csalásellenes intézkedései 13,5 millió dollárnyi kriptoátverést akadályoztak meg

A Revolut kedden közölte, hogy júniustól szeptemberig közel 13,5 millió dollárnyi potenciálisan csaláshoz köthető kriptotranzakciót akadályozott meg. A Revolut, miután az év elején elindította független kriptotőzsdéjét az Egyesült Királyságban, azt mondta, hogy elkötelezett annak biztosítása mellett, hogy a pénzeszközök és a kriptoeszközök ne hagyják el az ügyfeleik számláit átverések vagy csalások miatt.

kriptocsalások 2024 Q3-ban

A kriptohackerek az Immunefi szerint 2024 harmadik negyedévében becslések szerint 409 millió dollárt loptak el. Ez rávilágít a centralizált és decentralizált platformokhoz köthető folyamatos kockázatokra, hiszen több jó hírű tőzsde és protokoll esetében is súlyos hackertámadások vagy átverések történtek.

Csalásmegelőzés biometrikus biztonsággal a kriptokiutalásoknál

Amikor a felhasználók kriptoátutalást kezdeményeznek a Revoluton, a platform algoritmusai aktívan, valós időben figyelik a tranzakciókat. A jogszerű átutalásokat gyorsan feldolgozzák, és 2024-ben az ilyen tranzakciók 92%-a minden további ráfordítás nélkül befejeződött. A fennmaradó 8% azonban további ellenőrzéseken megy keresztül, hogy megfeleljen a csalásmegelőzési és pénzmosás elleni szabályoknak.

Revolut

Ezeknek a mechanizmusoknak az eredményeképpen a tranzakciók kevesebb mint 0,22%-a, azaz 5000-ből 1 tranzakció vezet a Revolut számla megszüntetéséhez a felülvizsgálat után.

Továbbá a Revolut Wealth Protection funkciója opcionális biometrikus azonosításra épülő biztonsági funkciót kínál a kriptokereskedők számára. Ha engedélyezve van, a kifizetésekhez az eredeti KYC-szelfihez hasonlóan szelfi ellenőrzésre van szükség, ami két szintű biometrikus ellenőrzést biztosít a biztonság fokozása érdekében.

„Szigorú pénzügyi előírásokat követünk, hogy biztonságos környezetet teremtsünk ügyfeleink minden kriptotranzakciója számára” – mondta Emil Urmanshin, a Revolut kriptoszektorért felelős igazgatója.  „Ez már a felhasználók regisztrációjának pillanatától kezdődik – a gyanús tevékenységek mintáinak megfigyelésétől kezdve a személyazonossági ellenőrzéseken át a kétfaktoros hitelesítés alkalmazásáig.”

A Revolut saját stabilcoin bevezetésére készül

A Revolut a hírek szerint saját stablecoin bevezetésére készül, ezzel megteremtve a terepet, hogy a nagy iparági szereplőkkel versenyezzen. Ezzel a lépéssel a londoni székhelyű cég továbbmélyíti elkötelezettségét a kriptoszektorban. Egyúttal olyan fintech vállalatokhoz csatlakozhat ezzel, mint a PayPal, a Ripple és a BitGo.