Fontos bejelentést tett a Binance, több altcoin is törlésre kerül

A Binance 2025. április 28-ig további altcoinokat töröl a tőzsdéről. A kriptovaluta állományt USDC-re fogják konvertálni, a kivonásokat pedig 2024. október 28-ig támogatják.

Értesítés tokenek kivonásáról és USDC-re váltásáról

A Binance nemrég figyelmeztette a felhasználókat, hogy készítsenek pillanatfelvételt állományukról, és mutassák meg azt 2024. október 29. előtt. A vállalat azt ígérte, hogy 2025. április 28-ig átváltja a készleteket egy egyenértékű USDC összegre. Az átváltás a két időpont közötti időszak átlagos USDC árfolyamán fog történni.

A Binance frissíteni fogja a közleményt, és külön e-mailt küld az összes érintett felhasználónak, amikor a fent említett tokenek átváltása befejeződik. Az alábbi kriptovalutákat érintő befizetések már nem támogatottak, míg a kifizetések október 28-ig elérhetők maradnak.

A közlemény szerint az alábbi tokenek kerülnek delistázásra.

  • Vai (VAI)
  • Tornado Cash (TORN)
  • OMG Network (OMG)
  • Hullámok (WAVES)
  • NEM (XEM)
  • BarnBridge (BOND)
  • Dock (DOCK)
  • Mdex (MDX)
  • Polkastarter (POLS)
  • Pundi X PURSE (PURSE)

Az átalakítás 2025. április 28-án 23:59-ig (UTC) fejeződik be, és a felhasználók tárcájában lévő állományokra vonatkozik. Az átalakítási időszak alatt a felhasználók nem lesznek képesek a fenti tokeneket a Binance tárcájukban megtekinteni – zárul a közlemény.

További altcoinokat törölhet a Binance

A világ legnagyobb kriptotőzsdéje korábban öt olyan altcoint jelölt meg, amely potenciálisan kivezetésre kerülhet. Az érintett BLZ, CLV, KEY, PROS és VITE tokenek árfolyamát megrázta a bejelentés.

Az elmúlt időszakban a Binance fokozott figyelmet fordít a tokenek ellenőrzésére. Vizsgálják a stabilitást, a kereskedési volument és a fejlesztési tevékenységet is. A tőzsde már figyelmeztetéssel is ellátja a gyorsan változó tokeneket, így növelve a biztonságot és az átláthatóságot.

Az említett tokenek már korábban felkerültek a vállalat Monitoring Tag listájára, jelezve a fokozott volatilitás és kockázatok miatti fokozott ellenőrzést. A listával a Binance kiemeli azokat a tokeneket, amelyek már nem felelnek meg a szigorú listázási kritériumoknak.

A riasztás következtében az öt altcoin meredek áresést szenvedett el. A legjelentősebb zuhanást a VITE tapasztalta, amely közel 25%-ot zuhant. Ezt követte a PROS és a CLV 15,74%-os, illetve 15,22%-os eséssel. A KEY és a BLZ árfolyama is esett, azonban a csökkenés egy részét azóta sikerült visszanyerni.