Feltörték a Google Pay-t? Furcsa értesítést kaptak a felhasználók

Felhasználók ezrei kaptak váratlan e-maileket a Google Pay-től, amelyekben az állt, hogy sikeresen „új kártyát adtak hozzá” a Google-fiókjukhoz.

Az értesítés miatt sokan pánikba estek, és a közösségi médiában adtak hangot aggodalmuknak. Attól tartottak, hogy csalás áldozataivá váltak. A Google megnyugtatta a felhasználókat, hogy nem történt fiókfeltörés, sem adatszivárgás.

Pánikba estek a Google Pay felhasználók a rejtélyes üzenet miatt

Múlt hét szerdán és csütörtökön több Google Pay felhasználó is megkapta az alábbi e-mailt arról, hogy új kártyát adtak hozzá a Google Pay-fiókjához. Többeknek olyan kártyát adtak hozzá a fiókhoz, ami évek óta lejárt.

A sokak által kapott Google Pay email. Forrás: Bleeping Computer

Az aggódó felhasználók a közösségi médiában és a Google támogatási fórumain kerestek felvilágosítást az értesítésekről, és arról, hogy vajon csalás áldozatai lettek-e. Néhányan arról számoltak be, hogy több e-mailt is kaptak.

Van aki körülbelül 15 értesítést talált a postaládájában. Egy másik felhasználó azt állította, hogy három értesítést kapott, minden egyes korábban lejárt Google Pay-hez adott kártyájáról. Nem csoda, hogy az emberek hacker támadástól tartottak.

Általában a felhasználók bíznak digitális pénztárca szolgáltatóban. Bíznak abban, hogy megfelelően ellenőrzik a hozzáférést és nagy gondot fordítanak a tranzakciók biztonságára. Főleg akkor, ha ez a Google a világ egyik legnagyobb vállalata.

A Google szerint „véletlen” volt, betörés nincs

A rejtély gyorsan megoldódott, legalábbis amennyire lehet, mivel a Google közösségi média csapata gyorsan reagált az érintettek bejegyzéseire. Elmagyarázták, hogy az általuk kapott e-mail értesítések „tévedésből” érkeztek.

Szombaton egy további e-mailt küldtek az érintett felhasználóknak, amelyben kijelentették, hogy az előző e-mail értesítés „véletlen” volt, és nincs ok az aggodalomra:

 nem történt jogosulatlan hozzáférés a fiókjukhoz.

– Jelentette ki a Google csapata az aggodalmakra reagálva.

Így azok, akik ezen a héten váratlanul új kártya” e-mailt kaptak, nyugodtan figyelmen kívül hagyhatják azokat. Ennek ellenére érdemes a felhasználóknak ellenőrizniük a Google-fiókjukat és a hasonló digitális tárcatermékeiket.

Érdekelhet:

A Google Pay hamarosan támogatni fogja a kriptovaluta vásárlást

A Google hirdetések hamis Google Authenticator-t mutatnak, amelyek malware-t telepítenek