A Tether dokumentumfilmmel ünnepli létezése 10. évét

A Tether nemrég bejelentette, hogy dokumentumfilmet fog publikálni megalakulásának 10. évfordulója alkalmából, amely stabilcoinja, az USDT döntő szerepét mutatja be az infláció elleni küzdelemben a világ különböző gazdaságaiban. A dokumentumfilm olyan országok felhasználóinak beszámolóit tartalmazza, mint Törökország, Brazília és Argentína. Helyek, ahol az infláció jelentős hatással volt a mindennapi életre. Ezek a felhasználók elmagyarázzák, hogyan fordultak az USDT-hez, hogy megvédjék pénzük értékét a helyi valutáik ingadozásával szemben. Így a stabilcoin alapvető eszközzé vált pénzük értékének megőrzésében.

Brazília esetében a dokumentumfilm külön rámutat az USDT növekvő használatára a lokális gazdaságban, ahol a stabilcoin nagyfokú elfogadottságot ért el. Az országban 2023-ban az összes kriptopénz-tranzakció 80%-át az UDST tette ki. Egy brazil felhasználó még azt is megemlíti a filmben, hogy a Tether stabilcoinja bizonyos területeken már a napi tranzakciók 90%-áért felel. A Tether 2014. október 6-i létrehozása óta folyamatosan fejlődött és uralja a stabilcoinok világát.

A stabilcoinok és az USDT tényleg alapkövévé váltak a globális gazdaságnak

A Brock Pierce, Reeve Collins és Craig Sellars által indított, kezdetben Realcoin néven futó vállalat célja az volt, hogy a fiat valutákhoz kapcsolódó stabil digitális eszközt kínáljon. Olyat, amely a blokklánc-technológia segítségével gyors és biztonságos tranzakciókat tesz lehetővé. Mostanra az USDT megszilárdította pozícióját a piac legnagyobb stabilcoinjaként, 120 milliárd dolláros piaci kapitalizációjával. Ez a csillagászati érték a harmadik legnagyobb kriptopénzként pozícionálja globálisan, a Bitcoin és az Ethereum mögött.

Paolo Ardoino, a Tether vezérigazgatója kijelentette, hogy a vállalat pénzügyi stabilitást kíván nyújtani a hagyományos banki szolgáltatásokhoz megfelelő hozzáféréssel nem rendelkező közösségeknek és egyéneknek. Lehetőséget kínálva a globális gazdaságban „lemaradtaknak”. A dokumentumfilm azt igyekszik hangsúlyozni, hogy az USDT sok embernek tette lehetővé a magas inflációval küzdő országokban, hogy megőrizzék pénzük értékét. A Tether pénzügyi felhatalmazást nyújtó eszközzé vált, amely elérhető megoldásokat kínál a gazdasági nehézségekkel küzdő egyének és közösségek számára.