Megduplázódott a SUI árfolyama a mémcoinoknak és az USDC-integrációnak köszönhetően

A Sui az elmúlt három hónap egyik leginkább felkapott kriptovalutája. A Mysten Labs által kifejlesztett Solana-killer delegált Proof-of-Stake (DPoS) mechanizmusának köszönhetően akár 125 ezer tranzakciót is képes végrehajtani másodpercenként.

A $SUI árfolyama az elmúlt harminc napban 115%-kal nőtt, ezzel az elmúlt három hónap második legnagyobb növekedését bemutató kriptovalutává vált. Az emelkedés hátterében a mémcoinok térnyerése és az USDC integrációja áll.

Túlteljesíti a teljes piacot a Sui

Cikkünk írásakor a Sui natív kriptovalutájának, a SUI-nak, az árfolyama 1,73 dollár. A Move programozási nyelvre és az objektum-orientált adattárolási modellre épülő kriptovalutának a főhálózatát 2023 tavaszán indították el.

A $SUI árfolyamának alakulása az elmúlt hónapban, forrás: CoinMarketCap

Az eszköz a szeptember 2-án mért 0,74 dollárról egészen 2 dollárig emelkedett a kamatvágást követő rallykor, népszerűségét pedig a közel-keleti konfliktus forrósodása sem törte meg. Az elmúlt hónapban a teljes kriptopiaci kapitalizáció 4,4%-kal nőtt, míg a Bitcoin ugyanezen időszak alatt 7,3%-ot erősödött.

A $SUI harminc napos teljesítménye azt eredményezte, hogy a második legnagyobb növekedést produkáló kriptovalutává vált a Bittensor TAO-ja után. A projekt piaci kapitalizációja megközelítette az 5 milliárd dollárt, ezzel pedig a 21. legnagyobb kriptovalutává vált.

Szárnyaló mémcoinok és USDC-integráció

A SUI felfutását első sorban az elmúlt időszakban tapasztalt mémcoin-őrületnek köszönhetjük. A kriptovaluta ökoszisztémáján az elmúlt 24 napban olyan projektek indultak el, mint a sudeng ($HIPPO), a Fud the Pug ($FUD), a BLUB ($BLUB) vagy az aaa cat ($AAA).

A Sui-ökoszisztéma legnagyobb mémcoinjai, forrás: CoinGecko

Az $AAA az elmúlt héten 430%-os növekedést ért el, a második legnagyobb növekedésért pedig a Suiba Inu ($SUIB) felel a maga 108%-ával. A SUI mémcoinjai által kiváltott eufória azonban nem egyedülálló. Tavasszal a Solana és a Base ökoszisztémája produkált hasonló növekedéseket, nyár végén pedig a Telegramhoz köthető The Open Network hálózatán jelentek meg a funkció nélküli hype-projektek.

Mindeközben a DeFi Llama adatai alapján a Sui ökoszisztémáján 61%-kal nőtt a teljes zárolt összeg (TVL), ezzel pedig a Sui a 8. legnagyobb DeFi-hálózattá lépett elő. A hálózaton található zárolt összeg átlépte az 1 milliárd dollárt, ezzel a teljes DeFi-piac 1,21%-át teszi ki.

A Sui TVL-jének alakulása, forrás: DeFi Llama

Ez a növekedés azt jelenti, hogy növekszik a felhasználói érdeklődés a hálózat iránt. A nemrégiben bevezetésre kerülő Circle-stablecoin, vagyis az USDC, növeli a likviditást és az interoperabilitást a felhasználók és fejlesztők számára. A SuiScan adatai szerint az elmúlt 24 órában több mint 16,7 millióval 2,02 milliárdra nőtt a hálózaton végzett tranzakciók száma.

Kilátások a $SUI számára

A $SUI árfolyamának a felfutása augusztus elején kezdődött meg, amikor a Grayscale alapkezelő felvette kínálatába a kriptovaluta ETF-jét. A Grayscale Sui Trust bejelentését követően az eszköz árfolyama villámgyorsan, 0,52 dollárról egészen 1 dollárig emelkedett.

Egyes elemzők szerint a bikapiac végére a Sui helyet követelhet magának a 10-12 legnagyobb kriptovaluta projekt között, miután TVL alapján már a Polygont és az Avalanchet is megelőzte.

A technikai elemző, CryptoBullet, nemrégiben közzétett X-bejegyzése szerint a $SUI árfolyama legrosszabb esetben is csak 1,4 dollárig eshet vissza. A célárfolyamokat tekintve az eszköznek át kellene törnie és meg kellene tartania a 2 dolláros ellenállást. Amennyiben ez sikerül, úgy elkezdődhetne egy 5,7 – 10,3 dollárig történő felfutás.

A $SUI technikai elemzése és célárfolyamai, forrás: X/CryptoBullet