Partnerségre lépett a Mastercard és az Amazon: Együtt reformálják meg a digitális fizetést

A Mastercard és az Amazon Payment Services együttműködési megállapodást kötött a közel-keleti és afrikai fizetési ügyletek digitalizálása érdekében. A partnerség keretében az Amazon bevezeti a Mastercard egyablakos fizetési rendszerét, amely gyorsabb és biztonságosabb tranzakciókat tesz lehetővé a kereskedők számára.

A Mastercard, egy amerikai multinacionális pénzügyi szolgáltató vállalat, partnerségre lépett az Amazon Payment Services-el a közel-keleti és afrikai térségben megvalósuló tranzakciók digitalizálásának okán. A társulás feltételei szerint az Amazon Payment Services 40 piacán integrálja a Mastercard egyablakos megoldását a fizetési folyamatok hatékonyabb feldolgozásához.

Ez a lépés várhatóan gyors, zökkenőmentes és biztonságos tranzakciókat tesz majd lehetővé a kereskedők számára. Az Egyesült Arab Emírségekben (EAE) és Egyiptomban több ezer ügyfél tapasztalja majd az együttműködésből származó előnyöket, amelyek új lehetőségeket teremtenek az olyan szervezetekkel való kapcsolatteremtésre, mint például a távközlési vállalatok és a kormányzati szervek.

Amnah Ajmal, a Mastercard piacfejlesztésért felelős ügyvezető alelnöke elmondta, hogy az együttműködés segít a vállalatnak a fizetési megbízások sikeres teljesítésében és a fizetések digitalizálásának felgyorsításában.

Az Amazon és a Mastercard forradalmasítja a pénzügyi ügyleteket

A többéves kereskedelmi partnerség aláírása mellett a két szervezet innovációs megállapodást is kötött, amelynek célja új pénztárgépes lehetőségek kifejlesztése és a vásárlói élmény javítása. Peter George, az Amazon Payment Services közel-keleti és észak-afrikai ügyvezető igazgatója nyilatkozott a közreműködésről:

„Örömmel jelentjük be az együttműködésünket a Mastercarddal, amely révén megvalósíthatjuk közös célunkat, az online fizetések megformálását a régióban. A Mastercard Gateway bevezetése lehetővé teszi számunkra, hogy kiterjesszük hatókörünket fizetési szolgáltatóként és csökkentsük az integrációs terheket, mivel ezen technológiai megoldásnak hála a világ összes jelentős szolgáltatójával összeköttetésben állunk”.

A Mastercard Gateway néven ismert szolgáltatás nagyban megkönnyíti az ügyfelek számára a nemzetközi tranzakciók lebonyolítását és az új piacokon való terjeszkedést. A közlemény szerint az online vásárlók számára ez a megoldás kiküszöböli a kártya- és jelszóbevitel szükségességét is.

Emellett a Mastercard a kriptoszektorban is ténykedik, nemrégiben például a Crypto Credential szolgáltatása által egyszerűbbé és biztonságosabbá tette a kriptotranzakciókat az ügyfelei számára.