A veterán elemző szerint medvés alakzat alakult ki a Bitcoin grafikonján

A technikai elemzés a kriptovaluták piacán a múltbeli ármozgások és forgalmi adatok alapján próbálja előre jelezni a jövőbeli mozgásokat. A piac méretéből adódóan az eszközosztály rendkívül volatilis, ami népszerűvé teszi a technikai elemzést.

Peter Brandt figyelmeztette a befektetőket, hogy a Bitcoin grafikonján kialakuló alakzat szerint az árfolyam tovább süllyedhet a következő napokban. A „három vak egér” alakzat szerint a Bitcoin korrekciója szinte biztos.

Az elemző szerint folytatódhat a korrekció

Peter Brandt, veterán technikai elemző, több mint 40 év tapasztalattal rendelkezik. A határidős piacokon és az árupiacokon szerzett tapasztalata miatt őt tartják a klasszikus chart-minták egyik legjobb szakértőjének.

Brandt szerint a Bitcoin jelenlegi napos grafikonján a „három vak egér és egy csipetnyi sajt” alakzat látszik kialakulni. Az elemző X-en közzétett elemzése a 740 ezer követőjének arra enged következtetni, hogy valószínűleg folytatódik a napokban látott trend.

A Peter Brandt által közzétett „három vak egér” alakzat, forrás: X/PeterLBrandt

A nem hivatalos, nem túl gyakori alakzat egy humoros megnevezése egy olyan szituációnak, amikor a kereskedők bizonytalan helyzetben találhatják magukat. A „három vak egér” mintájára történő eligazodás vonzó, ugyanakkor kockázatos haszonszerzést rejt magában. A szituáció teljesen helytálló abból a szempontból, hogy a Bitcoin jelentős felfutást produkált szeptember második felében a medvés jelek ellenére. Az októberi, általában bikás hangulat pedig egyelőre késik a közel-keleti helyzet eszkalálódása miatt.

Brandt elemzéseit érdemes figyelemmel követni

Peter Brandt legismertebb munkája a Factor Trading kereskedelmi cég, ahol technikai elemzések alapján kínálnak tanácsadást. A „Diary of a Professional Commodity Trader” – magyarul: Egy professzionális árupiaci kereskedő naplója – című könyv szerzője utoljára 2022 decemberében tette közzé a „három vak egér” mintázatot, amikor a Bitcoin árfolyama 17 000 dollár környékén forgott.

A 2022 végén tapasztalt masszív zuhanást végül 2023 januárjában egy trendforduló követte, a Bitcoin árfolyama pedig meg sem állt az új történelmi csúcsig. Brandt szerint a szeptemberi felfutás ellenére az eszköz egy 7 hónapja tartó, folyamatosan csökkenő trendben található.

„Csak egy új történelmi csúcs és egy 71 000 dollár feletti zárás erősítené meg azt, hogy vége a csökkenő trendnek. Ez azt jelentené, hogy továbbra is folytatódik a 2022 novembere óta látott növekedési trend.” – írta Brandt az X-en

Nehéz helyzetben a Bitcoin

A világ vezető kriptovalutája továbbra is nehéz helyzetben található. A szeptemberi kamatvágást követő emelkedés után mindenki azt hitte, hogy a negyedik negyedévben már megszokott bikás hangulat átragad a piacokra, ugyanakkor a hétfői pánik és bizonytalanság egyelőre ezt a lendületet visszavetette.

A Bitcoin 4 órás gyertyáinak elemzése, forrás: X/CryptoBullet

A Bitcoin BTC Price BTC Price közel 4%-ot vesztett az értékéből az elmúlt hét napban. A technikai elemzők szerint 59 – 60 000 dollár körül találhat támaszt az eszköz, innen kezdődhetne meg egy újabb emelkedés, aminek legalább 65 – 68 000 dollárig kellene kitartania a bikás trend megerősítése érdekében.

A piacon jelenleg félelem uralkodik, erről árulkodik a Fear & Greed index 36/100-as értéke. Az Ether ETH Price ETH Price közel 9%-ot, a Solana SOL Price SOL Price 6%-ot, míg a BNB BNB Price BNB Price 7,5%-ot veszített az elmúlt hét napban az értékéből. A kisebb altcoinok, mint például a $WLD, a $TIA vagy az $AR, 20% feletti esést produkáltak.