A Robinhood kiterjesztette kriptopénz-szolgáltatásait Európában

Eddig a Robinhood európai kriptopénz-szolgáltatásai a kereskedésre korlátozódtak. Mostantól azonban a digitális eszközök átutalása is lehetővé vált az ügyfelek számára.

A funkció több mint 20 főbb digitális valutát támogat. Köztük a Bitcoint (BTC), az Ethereumot (ETH), a Solana-t (SOL) és az USD Coin-t (USDC) is.

A Robinhood döntése, miszerint engedélyezi a kriptopénz átutalásokat az európai ügyfelek számára, a digitális eszközeik kezelésében nagyobb rugalmasságot kereső felhasználók nagy igénye után született. Ezzel a frissítéssel az ügyfelek mostantól befizethetik és kiutalhatják digitális valutáikat, lehetőséget biztosítva számukra, hogy saját maguk őrizzék eszközeiket az általuk ellenőrzött pénztárcákban.

Johann Kerbrat, a Robinhood Crypto alelnöke és vezérigazgatója kiemelte ennek az új funkciónak a jelentőségét: „A kriptotranszferek európai bevezetésével egyszerűbbé és elérhetőbbé tesszük ügyfeleink számára az önmegőrzést (self-custody) és a DeFi-be való belépést”.

Az elfogadás ösztönzésére a Robinhood előállt egy korlátozott ideig tartó promócióval is. Ennek értelmében a felhasználók a befizetett kriptovalutájuk értékének 1%-át pluszban ajándékba kapják. Azaz, ha egy felhasználó például 3 ETH-t ( ETH Price ETH Price ) utal be a Robinhood platformra, akkor 75 dollárnyi ETH-t kap grátiszba.

A Robinhood lépése összhangban van az EU közelgő szabályozási keretrendszerével, a MiCA-val, amely egységes szabályokat fog előírni a kriptoeszközökre mind a 27 EU-tagállamban.

Kerbrat az európai piaccal kapcsolatban is optimizmusát fejezte ki, megjegyezve, hogy a MiCA szabályozás az EU-t az USA-hoz hasonlóan vonzó piaccá teheti a digitális eszközök számára.

A vezérigazgató azt is kihangsúlyozta, hogy a Robinhood széleskörűen együttműködött a szabályozó hatóságokkal a megfelelés biztosítása érdekében, és kijelentette: „Nagyvállalat vagyunk, és hozzászoktunk a szabályozó hatóságokkal való kapcsolattartáshoz. A kezdetektől fogva felkerestük a szabályozó hatóságot, elköteleztük magunkat velük és megbeszéléseket folytattunk velük”.

Egy friss jelentés szerint a Robinhood Markets – csakúgy, mint a Revolut – vizsgálja a 173 milliárd dolláros stabilcoin-piacra való belépés lehetőségét. A terveket azonban egyik vállalat sem erősítette meg eddig.