A Gemini kivonul Kanadából: Mit jelent ez a felhasználók számára?

Az amerikai Gemini kriptotőzsde bejelentette, hogy 2024 végéig megszünteti összes kanadai ügyfélszámláját. Az értesítést szeptember 30-án küldték ki a felhasználóknak, akiknek 90 napjuk van arra, hogy vagyonukat kivonják a platformról. A felhasználóknak 2024. december 31-ig kell intézkedniük, különben elveszíthetik a hozzáférésüket a fiókjukhoz.

Szabályozási háttér és a Gemini visszalépése

Ez a döntés annak a következménye, hogy a kanadai Értékpapír Szabályozók Szövetsége (CSA) új szabályokat vezetett be, amelyek szigorúan szabályozzák a kriptotőzsdék működését az országban. A CSA 2024 áprilisában kijelentette, hogy minden kriptokereskedési platformnak jogilag kötelező előzetes regisztrációs megállapodást kell aláírnia, ha folytatni kívánja tevékenységét. Ennek eredményeként a Gemini benyújtotta a szükséges dokumentumokat április 13-án, jelezve, hogy Kanada kulcsfontosságú piac számukra. Ennek ellenére a platform végül a visszalépés mellett döntött, ahogyan más szereplők is, mint például a Binance, OKX és Bybit.

Kriptoszabályozás Kanadában

A stabilcoinok és más kriptoeszközök szabályozása egyelőre még nincs teljesen tisztázva Kanadában, ami bonyolítja a piac működését. A CSA hangsúlyozta, hogy a kriptoeszközök jelentős kockázatokat rejtenek, különösen a hagyományos fiat valutákkal szemben. A felügyeleti szervek arra ösztönözték a befektetőket, hogy legyenek tisztában ezen eszközök volatilitásával és kockázataival.

A kriptotőzsdék jövője Kanadában

A Gemini döntése komoly visszaesést jelent Kanada kriptokereskedési piacán, mivel a cég több éve aktívan jelen volt az országban. Bár a vállalat igyekezett megfelelni a nemrég bevezetett szigorúbb szabályozásoknak, végül úgy döntöttek, hogy elhagyják a piacot. Ezzel a döntéssel a kanadai befektetők kénytelenek más platformokat keresni, amelyek még megpróbálnak alkalmazkodni a változó jogi környezethez és megtalálni helyüket a piacon. Az ilyen szabályozási lépések azonban komoly kihívást jelentenek, mivel egyre kevesebb platform marad elérhető Kanadában.

További lépések a felhasználók számára

A Gemini arra kéri felhasználóit, hogy a december 31-i határidő előtt tegyenek meg minden szükséges lépést vagyonuk biztonságos áthelyezése érdekében. A kriptoeszközöket javasolt egy külső tárcacímre átutalni, míg a fiat pénzeket egy kapcsolt bankszámlára ajánlott elhelyezni. Ha bármilyen kérdés vagy probléma merülne fel, a felhasználók mielőbb lépjenek kapcsolatba a Gemini ügyfélszolgálatával, hogy időben rendezni tudják a szükséges teendőket.