Az előrejelzések szerint 60% az esélye, hogy a Bitcoin rekordot dönt 2024-ben

A Bitcoin napok óta tartja a 65 ezer dollár feletti árfolyamot, és egyre több rajongó várja a további emelkedést. Sokan bíznak abban, hogy a BTC még az év vége előtt képes lesz csúcsot dönteni. A Polymarket, egy blokklánc-alapú előrejelző platform fogadói szerint komoly esély van arra, hogy a Bitcoin meg tudja dönteni a hét hónappal ezelőtt felállított rekordot.

Közel az új Bitcoin csúcs?

A Polymarket, egy népszerű előrejelző platform becslése szerint szeptember 29-én 61%-ra becsülték annak valószínűségét, hogy a Bitcoin BTC Price BTC Price 2024-ben új történelmi csúcsot ér el. Az előrejelzés 17%-os esélyt ad arra, hogy a Bitcoin jövőre átlépheti a 100 ezer dolláros határt. Ezeket az előrejelzéseket a növekvő intézményi elfogadás, a pozitív piaci hangulat és az áprilisi felezési esemény hajtja, amely általában csökkenti az új érmék kínálatát, ezáltal fokozva a keresletet.

Az Október közeledtével sokan remélik, hogy ez a hónap emelkedést fog hozni a kriptovaluta piac számára. Ezért sokan “Uptober”-ről beszélnek, mivel az adott hónap történelmileg erős hozamokat biztosít. 2013 óta az esetek 81,82%-ában nyereséget regisztráltak. A rajongók optimisták, hogy ez a mintázat fennmarad, és tovább él a hagyomány.

bitcoin, ath, csúcs, 2024, bikás, polymarket

A Polymarket fogadása már több mint 127 ezer dollárnyi volument generált. Az igenek arra vonatkoznak, hogy a Bitcoin árfolyama 2024. december 31. előtt megdönti a március 14-i rekordot. Bár sokan fogadnak az új csúcsra, a 100 ezer dollár elérésével kapcsolatban jelentősen kisebb esélyt jósolnak. Az 1 millió dollárnyi fogadási volumen mellett csak a fogadók 17%-a hiszi, hogy ez még idén elérhető.

A bikás kilátások ellenére a piac még mindig változékony. Egyes szakértők arra figyelmeztetnek, hogy külső gazdasági tényezők, például az infláció és a kamatváltozások még hatással lehetnek a Bitcoin pályájára. A folyamatos intézményi érdeklődés és a szabályozási egyértelműség lehetősége miatt azonban a kriptoközösség továbbra is optimista a Bitcoin 2024-es növekedésével kapcsolatban.

A Polymarket előrejelzései rávilágítanak a Bitcoin hosszú távú értékébe vetett növekvő bizalomra, még annak ellenére is, hogy a rövid távú volatilitás továbbra is fennáll. Ennek ellenére minden befektetőnek mérlegelnie kell a kockázatokat, mielőtt nagyobb döntést hoznának a gyorsan változó kriptotérben.