Jön az Ether dump? Egy hitelező a visszakapott ETH-je komoly részét értékesíti

A Genesis Global Holdco LLC, a Genesis holdingtársasága és leányvállalatai a Three Arrows Capital és az FTX kriptotőzsde összeomlásából származó jelentős veszteségek miatt 2023 januárjában csődvédelmet kértek New Yorkban. Akkoriban a kriptoszolgáltató több mint 3,5 milliárd dollárral tartozott a legnagyobb 50 hitelezőnek. Még 2024 májusában kaptak bírósági jóváhagyást arra, hogy 3 milliárd dollár készpénzt és kriptót osszanak szét a hitelezők között.

A visszatérítések meg is kezdődtek és volt aki nagyon gyorsan tovább is adta, amit kapott. Az Arkham Intelligence adatai szerint a legnagyobb hitelező mindössze három nap alatt 12100 Ethereumot (ETH) értékesített, 31,43 millió dollár értékben. Ez az eladás azután történt, hogy a Genesis Trading augusztusban visszafizette tartozását a hitelezőnek.

A Genesis visszatérítéseknek rövidebb távon biztos lesz hatása az árfolyamokra

A hitelező, aki augusztus 2-án kapta meg 358,19 millió dollár értékű, 114502 darab etherjét, szeptember 23-án kezdte meg eszközei egy részének értékesítését. A hitelező tranzakciókat kezdeményezett a FalconX kriptókereskedő segítségével. Az Ethereum-értékesítése több szakaszban történt, kisebb átutalásokkal kezdve. Három nap alatt, szeptember 23. és szeptember 25. között összesen 12100 ETH került át a FalconX-hez. A legnagyobb ilyen átutalás, 7099 ETH 18,56 millió dollár értékben, szeptember 25-én történt. Ahogy az lenni szokott ilyen helyzetekben, most is megjelentek az aggódó hangok. Egyes piaci megfigyelők úgy vélik, hogy az ilyen nagy tranzakció által gyakorolt eladási nyomás potenciálisan befolyásolhatja az Ethereum árfolyamának rövid távú piaci pályáját, különösen a bizonytalan piaci körülmények miatt.

Az eladás az Ethereumot érintő szélesebb körű piaci mozgásokat is tükrözi. Szeptember 17. és 21. között az Ethereum árfolyama megugrott, de a lendülete azóta stabilizálódott és inkább oldalazva mozog az ár. A cikk írásakor Ethereum 2663 dolláron kereskedik ( ETH Price ETH Price ). A szakértők úgy látják, hogy a Genesis hitelezőjéhez hasonló nagy tranzakciók átmeneti eséseket vagy további ingadozást okozhatnak az Ethereum árfolyamában, ahogy a befektetők reagálnak a hírre. A Genesis visszafizetések még mindig zajlanak olyan nagy hitelezőknek, mint a Gemini, a Miramar, a Decentraland és a VanEck. A visszatérítési arányok eléggé eltérőek, a Bitcoin-hitelezők körülbelül 51,28%-ot, az Ethereum-hitelezők 65,87%-ot, a stabilcoin-tulajdonosok pedig 100%-ot kapnak. A Genesis egy 70 millió dolláros peres alapot is létrehozott, hogy jogi lépéseket tegyen harmadik felek ellen, beleértve az anyavállalatot, a Digital Currency Groupot (DCG) is.