Elon Musk a Bitcoin jövőjéről tárgyalt az argentin elnökkel

Elon Musk nemrégiben találkozott Javier Milei argentin elnökkel, hogy megvitassák az ország gazdasági jövőjét, amelyben a kriptovaluták kulcsszerepet fognak játszani.

Milei egy képet is posztolt a találkájukról, majd hozzáfűzte: „VIVA LA LIBERTAD CARAJO”, azaz „Éljen a szabadság, a fenébe is!”. A fotó gyorsan elterjedt az interneten, számos megosztást generálva – különösen azután, hogy Musk is megosztotta az elnök bejegyzését.

Musk egyébként az eseményen egy „Make America Great Again” feliratú sapkát viselt – nem titok ugyanis, hogy a techmogul most teljes mellszélességgel Trump mellett áll, aki a kormányzati pazarlások feltárásával bízná meg őt.

Kapcsolódó: Trump győzelme esetén akár kormányközeli pozícióba is kerülhet Elon Musk 

Az argentin elnök továbbra is Bitcoin mellett áll

Ami az argentin elnököt illeti, Milei már régóta támogatja a Bitcoint, hiszen az tökéletesen illeszkedik a szabadpiaci nézeteihez. Többször is felszólalt a kriptovaluta mellett, azt állítva, hogy minden polgárnak joga van szabadon megválasztani a számára kedvező pénznemet. A BTC integrálásával politikai célja, hogy megoldja Argentína gazdasági nehézségeit. Anarcho-kapitalistaként jellemzi magát, és különféle kampányígéreteket tett arra, hogy megszünteti a jegybankot, majd visszafogja az inflációt. Elmondása szerint a kormány már jelentősen csökkentette a pénzkibocsátás ütemét, aminek következtében a nagykereskedelmi infláció havi 2,1 százalékra zsugorodott.

Mivel azonban ígéreteit már többször is megszegte, legújabb tervei sincsenek mindenki ínyére. Egyesek úgy vélik, hogy reformjainak negatív következményei lesznek, amelyek a szegényebbeket fogják sújtani. Erre az elnök a következőképpen reagált:

„Megkérdőjelezik a szociálpolitikámat, mondván, hogy nincs szívünk. Én azt mondanám, hogy akik ezt a megjegyzéseket teszik, azoknak nincs eszük” – mondta.

Milei és Musk találkozója nem csupán egy politikai esemény volt, hiszen a globális kriptovaluta-közösség számára is fontos üzenetet hordoz. A digitális valuták jövője ugyanis szorosan összefonódik a gazdaságok fejlődésével. Rövidesen egyébként a Cardano (ADA) alapítója is találkozik az argentin elnökkel, hogy az ország kriptó helyzetéről és a kriptogazdaságról egyeztessenek. Charles Hoskinson várhatón olyan kérdéseket is feszegetni fog Mileinél, hogy milyen igényei és értékei vannak Argentínának a blokklánc technológiával kapcsolatban.