A Bybit a világon elsőként indított el iszlám kriptoszolgáltatásokat

A Bybit, a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje bejelentette az iszlám kriptoszolgáltatások elindítását – közölte a Finbold szeptember 24-én, kedden.

A lépéssel a Bybit lett az első olyan globális tőzsde, amely kifejezetten a muszlim kereskedőkre szabott kriptokereskedési szolgáltatásokat kínál az iszlám törvényeknek megfelelően.

A tőzsde mostantól hozzáférést biztosít az iszlám törvényeknek megfelelő eszközök széles skálájához, így a muszlim befektetők számára olyan platformot biztosít, amely egyszerre felel meg a befektetési és vallási igényeiknek. Az új szolgáltatáson keresztül a felhasználók számos olyan funkcióhoz férhetnek hozzá, amelyek a muszlim kereskedőket szolgálják ki, ez alól egyedül azok a régiók kivételek, ahol különleges szabályozások vannak érvényben.

Érdemes megjegyezni, hogy a Bybit két Saría-tanúsítványt (iszlám jog) is kapott a Crypto Halaltól és a ZICO Holdings-tól, ami biztosítja, hogy minden eszköz és szolgáltatás megfelel az iszlám jog összes szabványának.

Az iszlám gazdaság növekedése

Az iszlám gazdaság, amely világszerte közel 1,9 milliárd embert szolgál ki, továbbra is gyorsan növekszik. A becslések szerint a 2,3 billió dollár értékű iszlám pénzügyi ágazatot főként a Közel-Kelet, Afrika és Dél-Ázsia mozgatja.

A Bybit döntése az új kriptoszolgáltatások bevezetéséről lehetővé teszi a platform számára, hogy egy újabb növekvő piacon legyen jelen, és biztonságos módot kínáljon a muszlim kereskedőknek a kriptoszektorba való belépésre.

„Izgatottan várjuk az iszlám kriptoszolgáltatások bevezetését, amely jelentős mérföldkövet jelent a hozzáférhető kereskedési megoldások biztosítása iránti elkötelezettségünkben. A Crypto Halal és a ZICO Holdings partneri együttműködésével biztosítottuk, hogy ajánlataink összhangban legyenek az iszlám pénzügyek alapelveivel, lehetővé téve a muszlim kereskedők számára, hogy jelen legyenek a növekvő kriptopiacon.” – mondta Joan Han, a Bybit értékesítési és marketingigazgatója.